Michal Majer Rôzne

Úrad zriadil klientske živnostenské centrum

Na banskobystrickom Obvodnom úrade (ObÚ) sprístupnili v týchto dňoch klientske živnostenské centrum. Náklady na jeho zriadenie dosiahli približne 55.000 eur. Úrad financie dostal zo štátneho rozpočtu.

„V spomínanom centre na prízemí budovy na Námestí Ľudovíta Štúra, v ktorej úrad sídli, je jednotné kontaktné miesto pre klientov odboru živnostenského podnikania. Vybavenie komplexnej agendy pre nich v úradných hodinách zabezpečujú zamestnanci úradu. Klienti tak už teraz nechodia za zamestnancami do viacerých kancelárií. Na jednom mieste si vybavia všetky náležitosti potrebné k živnostenskému podnikaniu. Tiež k podnikaniu na základe iného ako živnostenského oprávnenia, ak tak ustanovujú osobitné predpisy,“ informovala TASR prednostka ObÚ v Banskej Bystrici Mária Seková. Dodala, že napríklad doklady o živnostenskom oprávnení i výpisy zo živnostenského registra dostanú záujemcovia na počkanie a nemusia chodiť po iných úradoch, ako to bolo predtým. Podnikateľský subjekt prihlásia k dani z príjmov, na daňový úrad či do zdravotnej poisťovne kvôli povinnému zdravotnému poisteniu.

V klientskom centre sú k dispozícii tiež všetky tlačivá a zamestnanci úradu poskytnú záujemcom ďalšie informácie, o ktoré ich požiadajú. Inštalovali v ňom aj vyvolávací a platobný terminál, ktorý umožňuje platbu správnych poplatkov v hotovosti, klienti tak už nemusia chodiť kupovať si kolky.Bezbariérový prístup umožňuje prístup do klientskeho centra a uľahčuje vybavovanie dokladov k podnikaniu aj zdravotne postihnutým osobám.

Zdroj: TASR Foto: podnikanieonli­ne.com

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM