Hokej

Úprimné slová bystrického trénera: Asi o ten jeden gól sme boli lepší, HLASY

Hokejisti domácej Banskej Bystrice zvíťazili aj vo štvrtkovom druhom zápase predkola Kaufland play off Tipos extraligy nad Trenčínom 4:2 a v sérii na tri víťazné stretnutia vedú 2:0.

Ilustračný obrázok k článku Úprimné slová bystrického trénera: Asi o ten jeden gól sme boli lepší, HLASY
Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa

Prvá tretina patrila trenčianskym hokejistom. Ujali sa vedenia po spornom vylúčení domácich, ktorí mali podľa čiarového arbitra na ľade šiestich hráčov. Presilovku využil po piatich sekundách z ľavého kruhu Kudla. Dukla mala aj ďalšie príležitosti. Z protiútoku nesupel po prihrávke Minárika pred bránkou zakončujúci Žiak a potom ani Duda dvakrát voľný z medzikružia. Po druhej nevyužitej presilovke hostí mala jedinú vážnejšiu možnosť aj Banská Bystrica, konkrétne v pätnástej minúte Bubelom, ten spomedzi kruhov poslal bekhendom puk tesne vedľa žrde. Do prestávky mohol pridať druhý gól po chybe Björkunga Krajč, Weninger bol proti a jeho spoluhráči si následne nevedeli dať rady ani v početnej výhode.

V druhom dejstve najprv Trenčania nezužitkovali presilovku, po tvrdej strele Krajča sa puk obtrel o bočnú konštrukciu bránky. Priostrilo sa, pribudli súboje, čo viac pasovalo ´baranom´. Tí vyrovnali v 27. minúte, po strele Bačíka sa vyrazený puk dostal pred Björkunga v ľavom kruhu a švédsky obranca ho poslal do odkrytej časti Valentovej brány. Potom Paukovček férovo priznal, že Rehuš ho nepodrazil, ale napadnutie Berishu o pár sekúnd už bolo nedovolené a v početnej výhode Urbánek na druhý pokus upratal odrazený puk do bránky – 2:1. Oba góly padli za 75 sekúnd. Po týchto momentoch zvonili žŕdky. Najprv na ňu zazvonil domáci Tamáši z asi metra, na druhej strane Kudla spoza kruhov v presilovke. Veľkú šancu mal i Krajč, Weninger so šťastím zasiahol, no kapituloval pri druhej presilovke súpera v krátkom slede. Ujala sa totiž strela Kudlu od modrej cez spleť hráčov a bolo 2:2. A Dukla mohla ísť aj do vedenia, ak by Berisha po chybe Björkunga zoči–voči gólmanovi HC ´05 uspel. Pred druhou prestávkou mohli aj Bystričania streliť tretí gól, z prečíslenia troch na dvoch sa nepresadil zakončujúci Lamper pri ľavej žrdi.

Na začiatku tretej tretiny to skúšal znovu aktívny Krajč a takmer našiel medzeru medzi betónmi kanadského brankára. Bystričania potom nevyužili presilovku, ale po nej sa tešili z gólu. Fossier výborne napádal Lemckeho a Kabáč Nemčíka, z čoho ťažil pred bránkou úplne osamotený Tamáši a nekompromisne zakončil – 3:2. Domáci v ďalšom priebehu nevyťažili štvrtý gól z ďalšej početnej výhody, hoci počas nej mali tlak. S pribúdajúcim záverom sa museli zamerať na pozornú defenzívu a 37 sekúnd pred koncom sa im podarilo dať Bergerom gól do prázdnej bránky, keďže Dukla hrala vabank v šestici bez Valenta.

Podrobné štatistiky a hlasy po zápase nájdete na ďalšej strane.

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM