Monika Obrtalová Rôzne

Upratujme spoločne za krajšie mesto!

Kedže zima už oficálne skončila a počasie je zo dňa na deň príjemnejšie, v Banskej Bytsrici sa začína upratovať. Prvú etapu čistenia naplánovalo Oddelenie životného prostredia počas víkendu 25. - 27. marca 2011.

Vyhrabať trávniky od rastlinného a komunálneho odpadu, upratať verejné plochy, vyčistiť medziblokovú zeleň na sídliskách, budú môcť Banskobystričania v rámci tradičnej akcie „Za krajšie mesto“. Tento rok chce Oddelenie životného prostredia MsÚ v Banskej Bystrici zapojiť do jarného upratovania všetkých obyvateľov mesta, škôl, mimovládnych neziskových organizácií a občianskych iniciatív.

„K čisteniu verejných priestranstiev ako Mestský park, Jelšový hájik, park pod Pamätníkom SNP budú prizvané aj environmentálne zamerané miestne dobrovoľné organizácie. Banská Bystrica a pracovníci prijatí na aktivačné práce,“ oznámila vedúca oddelenia, Beáta Kostúrová. Dočistenie plôch zabezpečí správca verejnej zelene ZaaRES.

I. ETAPA ( 25. – 27.3.2011): Rudlová -Sásová, Jakub, Uľanka, II. ETAPA (1. – 3.4.2011): Centrum, Uhlisko, Majer, Senica, Šalková, III. ETAPA (8. – 11.4.2011): Radvaň, Fončorda, Podlavice, Skubín, Iliaš, Kremnička, Rakytovce.

Svoju účasť prisľúbil aj primátor Banskej Bystrice Peter Gogola, ktorý sa zapojí do prác do prvej etapy čistenia sídliska Rudlová – Sásová. „Počas akcie zabezpečíme v jednotlivých lokalitách mesta pristavenie veľkoobjemových kontajnerov. Obyvatelia boli o akcii informovaní už v predstihu prostredníctvom letákov a verím, že sa pridajú malí i veľkí. Prosíme Banskobystričanov, aby počas akcie nevykonávali rezy a výruby kríkov, stromov a zamerali sa len na čistenie chodníkov, vyhrabávanie trávnikov od lístia, suchej trávy a komunálneho odpadu.“ Každoročne sa podarí vyzbierať v priemere viac ako 200 ton odpadu.

ddk

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM