Monika Obrtalová Krimi

Uplynulý mesiac bol v okrese bez obetí na cestách

Vo februári 2011 dopravná polícia v okrese Banská Bystrica zaevidovala 13 dopravných nehôd, čo je o 8 menej ako v januári. Pri haváriách sa celkovo zranilo 6 osôb, z toho dve ťažko. Celková škoda, ktorá pri dopravných nehodách vznikla, je odhadnutá n

Ako informovala krajská policajná hovorkyňa Mária Faltániová, požitie alkoholických nápojov vodičmi pri dopravných nehodách, ktoré boli vo všetkých prípadoch spôsobené vodičmi motorových vozidiel, bolo zistené v troch prípadoch. Najnehodovejším dňom bol podľa jej vyjadrenia piatok. „Najviac dopravných nehôd sa stalo medzi 12.00 až 16.00 hodinou. Príčinou 6 dopravných nehôd bolo porušenie základných povinností, príčinou 3 dopravných nehôd bolo neprispôsobenie rýchlosti jazdy, 2 dopravné nehody spôsobil nesprávny spôsob jazdy a dvaja vodiči nedali prednosť v jazde,“ vymenovala štatistiku Faltániová.

Dopravná nehodovosť vo februári v porovnaní s predchádzajúcim mesiacom výrazne klesla, ale aj napriek tomu budú príslušníci dopravnej polície, na cestách v celom Banskobystrickom okrese naďalej dohliadať na dodržiavanie pravidiel cestnej premávky všetkými jej účastníkmi.

Zdroj: KRPZ Banská Bystrica

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM