Monika Obrtalová Kultúra

Umelkyňa Iva Bittová mieri do Bystrice!

Moravská speváčka a huslistka Iva Bittová zavíta už zajtra podvečer do Banskej Bystrice. Po úspešných koncertoch v trnavskej Synagóge a Evanjelickom kostole v Ružomberku odohrá svoje predstavenie aj v krajskom meste v priestoroch evanjelického kostol

Česká speváčka a huslistka Iva Bittová je svojráznou umeleckou osobnosťou. Jej precítená vnútorná emocionalita vychádza nielen z folklórnej poetiky, ale aj z jazzovej a improvizovanej hudby. Počas svojich koncertov si podmaňuje poslucháča variabilitou farebných a výrazových hlasových registrov. Presvedčiť sa o tom môžete práve na spomínanom vystúpení v Banskej Bystrici v utorok 7. júna o 19:00 hodine, kde Bittová predstaví to najlepšie zo svojej sólovej tvorby doplnené o improvizácie, ktoré vznikajú priamo na mieste v závislosti od atmosféry priestoru a návštevníkov koncertu.

Iva Bittová má na konte spoluprácu s orchestrami, rockovou, ale aj jazzovou zostavou. Ako hosťka sa predstavila aj po boku Bobbyho McFerrina a ďalších významných osobností svetovej hudobnej scény. Je jednou z mála umelcov z bývalého Československa, ktorý pravidelne každý rok vystupujú v svetoznámej Carnegie Hall. Dnes žije striedavo v USA alebo v Čechách.

Foto: SITA

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM