Jakub Forgács Správy

UMB otvorí akademický rok s opätovne vymenovaným rektorom. Uvedie aj unikátnu eurobankovku

Univerzita Mateja Bela otvára svoje brány už 27. rok s opätovne vymenovaným rektorom. Čo všetko prinesie slávnostné otvorenie akademického roka 2018/2019?

Ilustračný obrázok k článku UMB otvorí akademický rok s opätovne vymenovaným rektorom. Uvedie aj unikátnu eurobankovku
3
Galéria
Zdroj: UMB

Už v utorok 25. septembra sa na Univerzite Mateja Bela (UMB) v Banskej Bystrici uskutoční slávnostná inaugurácia rektora UMB spojená so slávnostným otvorením akademického roka 2018/2019. Program sa začne o 10:00 v aule Beliana na Tajovského ulici 40 a prinesie niekoľko zaujímavých a nielen pre študentov a akademickú obec dôležitých momentov.

„V úvode tohoto slávnostného dňa bude podpísané memorandum o spolupráci medzi Kysuckým múzeom v Čadci a Univerzitou Mateja Bela v Banskej Bystrici. Jeho podpisom prijímajú obidve strany spoločný záväzok spolupracovať pri vydávaní doposiaľ nepublikovaných prekladov diela vzdelanca a polyhistora Mateja Bela Notitia Hungariae novae historico-geographica – Historicko-zemepisné vedomosti o súvekom Uhorsku. Ide o zásadné vedecké dielo a jednu z najvýznamnejších vlastivedných prác o území Slovenska,“ uviedla Dana Straková, vedúca referátu marketingovej komunikácie UMB.

„Pred samotným slávnostným otvorením nového akademického roka a privítaním nových študentov na pôde UMB sa bude konať slávnostná inaugurácia rektora UMB doc. Ing. Vladimíra Hiadlovského, PhD., ktorý bol opätovne zvolený do funkcie rektora. Netradičnou bodkou 27. slávnostného otvorenia akademického roka bude prezentácia eurobankovky vydanej univerzitou, prezentujúcou osobnosť Mateja Bela a jej uvedenie do predaja,“ dodala Straková.

Program podujatia:

  • 8:00 Tlačová konferencia
  • 9:00 Podpis memoranda o spolupráci UMB a Kysuckým múzeom v Čadci
  • 10:00 Inaugurácia rektora UMB
  • Otvorenie akademického roka 2018/2019
  • Uvedenie eurobankovky
V OBRAZOCH: Univerzita Mateja Bela otvára svoje brány už 27. rok
3
Galéria
Zdroj: UMB
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM