Webnoviny - Krimi

Uhryzol kamaráta, zaplatí 250 eur

Peňažný trest 250 eur za prečin ublíženia na zdraví potvrdil dnes odvolací senát Krajského súdu v Banskej Bystrici pre 30-ročného Miroslava Kováča z Veľkého Krtíša. Ten má na svedomí skutočne kuriózny prečin, keď v opitosti uhryzol svojho kamaráta do

Trestné stíhanie Kováča sa začalo na Vianoce 2009. S kamarátom Igorom vypili asi liter červeného vína pred panelákom vo Veľkom Krtíši, pritom sa pohádali a Kováč kamaráta uhryzol do spodnej pery tak, že mu spôsobil ranu veľkú dva krát dva a pol centimetra. Igor bol deväť dní práceneschopný.

Kováč útok priznal a oľutoval ho. Príčinu hádky pre veľké množstvo vypitého alkoholu vysvetliť nevedel ani Kováč, ani Igor. Okresný súd Kováčovi uložil peňažný trest, ale prokurátor sa dožadoval prísnejšieho odsúdenia. Kováč totiž v minulosti už bol trestaný a kamaráta pohrýzol v skúšobnej lehote. Odvolací senát návrh žalobcu zamietol. Vzal do úvahy Kováčovo priznanie a skutočnosť, že riadne pracuje a stará sa o manželku a dieťa. Rozhodnutie krajského súdu je právoplatné.

Zdroj: SITA

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM