Jakub Forgács Samospráva

Uhádnite: Ktorý uchádzač o post primátora Bystrice je kráľ Facebooku?

Piati kandidáti na primátora mesta pod Urpínom, päť profilov sa nám však objaviť nepodarilo. Kto z nich je in a kto si ešte nezaložil svoj profil na Facebooku?

Ilustračný obrázok k článku Uhádnite: Ktorý uchádzač o post primátora Bystrice je kráľ Facebooku?
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

Sociálne siete sú stále novodobý fenomén, ktorý zasiahol už kadekoho. Kým ešte pred pár rokmi o nich počul len málokto, dnes už naopak stretnete len málokoho, kto nemá konto na takom Facebooku. Práve ten zasiahol aj oblasť politiky a stal sa obľúbeným nástrojom komunikácie s voličmi. Pozreli sme sa, ako veľmi sa snažia, alebo aj nesnažia, komunikovať s verejnosťou prostredníctvom sociálnych sietí banskobystrickí kandidáti na post hlavy mesta.

Jednoznačne najviac fanúšikov má na sociálnych sieťach súčasný primátor Banskej Bystrice Peter Gogola. Na Facebooku má založenú skupinu s 1 435 členmi, do ktorej však prispievajú všetci Banskobystričania o dianí v meste a na súkromnom profile má 2 257 priateľov. Patrí mu tak v tomto kritériu jasné prvenstvo.

Druhé miesto si vyslúžil Ján Nosko, ktorého iba nedávno založená stránka na Facebooku má zatiaľ 508 lajkov. Je vidieť, že to na nej žije, pretože tam priebežne pribúdajú nové príspevky. Môžeme preto povedať, že je to najaktívnejší kandidát, čo sa týka propagácie na tejto obľúbenej sociálnej sieti.

Profil Petra Lačného má na Facebooku iba 480 fanúšikov, a tak obsadil tretiu priečku v rebríčku kandidátov na primátora. Za zmienku stojí aj fakt, že na jeho stránke nepribudlo nič nové od marca 2012. Vypátrať facebookové profily ďalších uchádzačov o primátorské kreslo, Petra Múkeru a Jozefa Sásika, sa nám do týchto chvíľ nepodarilo.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM