Webnoviny - Futbal

UEFA: Bystrica a Nitra spoznajú svojich súperov

Okrem žrebu 1. a 2. predkola futbalovej Ligy majstrov 2010/2011 je v pondelok 21. júna v sídle Európskej futbalovej únie (UEFA) vo švajčiarskom Nyone na programe od 13.30 h SELČ aj vyžrebovanie 1. a 2. predkola druhého ročníka Európskej ligy UEFA 201

Slováci budú mať v EL UEFA opäť až trojnásobné zastúpenie. Druhý tím v konečnej tabuľke Corgoň ligy 2009/2010 a zároveň víťaz Slovenského pohára ŠK Slovan Bratislava sa predstaví v 3. predkole, tretí kolektív FK Dukla Banská Bystrica začne svoju púť pohárovou Európou v 2. predkole. Už na súboje 1. predkola sa môže tešiť 4. mužstvo z Corgoň ligy FC Nitra, ktoré figuruje medzi 26 nasadenými mužstvami a v prípade postupu bude vo výhodnejšej skupine aj v 2. predkole. Tam sa už teraz nachádzajú spomenutí Banskobystričania. V pondelok teda spoznajú svojich súperov Nitra a Banská Bystrica.

Obhajca trofeje Atlético Madrid a desať tímov eliminovaných z play-off kvalifikačnej fázy Ligy majstrov 2010/2011 majú automaticky zaistenú miestenku do skupinovej fázy EL. Kvalifikácia do nej bude pozostávať zo štyroch fáz, okrem tradičných troch predkôl eliminácie sa na záver bude hrať aj tzv. play-off.

Prvé predkolo Európskej ligy UEFA 2010/2011 je na programe 1. (prvé zápasy), resp. 8. júla (odvety) 2010. Nasleduje 2. predkolo (15., resp. 22. 7.), 3. predkolo (29. júla, resp. 5. augusta) a spomenuté play-off (19., resp. 26. 8.). Skupinová fáza sa bude hrať v termínoch od 16. septembra do 16. decembra 2009, vyraďovacia časť sa začne 17. februára 2010. Žreb prvých dvoch predkôl sa uskutoční v pondelok 21. júna v Nyone, tretie predkolo vylosujú 16. júla na rovnakom mieste. Finálový duel druhej najprestížnejšej pohárovej súťaže starého kontinentu sa uskutoční 18. mája budúceho roka na Aviva Stadium v írskom Dubline.

Skupinová fáza bude pozostávať z dvanástich štvorčlenných skupín. V nich sa stretnú tímy systémom každý s každým doma – vonku. Zo skupinovej fázy postúpia do šestnásťfinále najlepšie dve mužstvá z každého štvorlístka, ktoré na 32 klubov doplnia kolektívy z tretích miest základných skupín LM. Šestnásťfinále, osemfinále, štvrťfinále a následne aj semifinále sa hrá podľa nezmeneného pohárového systému, t. j. doma – vonku. Zápasy Európskej ligy UEFA sa budú hrať vždy vo štvrtok v týždni, keď je na programe aj Liga majstrov, resp. v stredu a vo štvrtok, keď sa v danom týždni neuskutočnia duely Ligy majstrov. Hrať sa bude opäť len v dvoch časoch (19.00 h SELČ, resp. 21.05 h SELČ) podľa dispozícií jednotlivých krajín.

SITA

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM