Jakub Forgács Rôzne

Úchvatne zachytil zimnú Bystricu a teraz povedal viac: Takto sa rodilo VIDEO, ktoré dobylo srdcia mnohých

Dym stúpajúci z komínov, Námestie SNP pod snehovou prikrývkou, či zimné uličky nášho mesta... Vyspovedali sme autora strhujúceho časozberného videa Banskej Bystrice, ktoré iba nedávno uzrelo svetlo sveta.

Ilustračný obrázok k článku Úchvatne zachytil zimnú Bystricu a teraz povedal viac: Takto sa rodilo VIDEO, ktoré dobylo srdcia mnohých
Zdroj: Dnes24.sk

Najkrajšie zákutia nášho mesta zachytáva najnovšie video, natočené v prúde času. Časozberné video Banskej Bystrice divákom predstaví v takmer 200 sekundách zimné krásy mesta a jeho uličiek, či viaceré banskobystrické dominanty. Nechýbajú medzi nimi Námestie SNP, Hodinová veža, Múzeum SNP, Hotel Lux či Hron. Okúzľujúce sú však aj scény okolitej prírody, v ktorých sa oblaky kĺžu ponad vrcholky kopcov.

Časozber skúšal prvýkrát

Autorom krásneho časozberného video z Banskej Bystrice je kameraman Miroslav Moravčík (43) z neďalekého Badína. Jeho dielo bolo vlastne akýmsi pokusom. „Časozber sa zrodil tak, že som ho zatiaľ ešte nikdy nerobil. Chcel som to preto vyskúšať,“ povedal so slovami, že nemal dobré počasie, čo mu trochu komplikovalo prácu.

Prečo na záberoch zachytil práve mesto pod Urpínom? „Banskú Bystricu som si vybral, pretože je to moje rodné mesto a jedno z najkrajších u nás,“ pokračoval autor. Ako doplnil, v podstate v ňom nepredstavuje celý ucelený komplex Banskej Bystrice, skôr to bral ako možnosť, vyskúšať si tento druh videa.

Práca trvala takmer mesiac

Kým sa však finálne video dostalo na internet, nebolo to len tak. „Jeho tvorba trvala asi tri – štyri týždne,“ priznal Moravčík, podľa ktorého to veľmi záviselo od počasia. „Už som mal skoro všetky večerné zábery a nič cez deň, nakoľko bolo dlho zamračené a nemohol som nič robiť,“ povedal Moravčík.

Ako spomenul, video robil on sám a chvíle mu krátili kamaráti, ktorí občas išli aj s ním. „Ľudia vonku pri natáčaní občas vtipkovali, že či ich neodfotím,“ spomínal s úsmevom Moravčík, ktorý priznal, že video má zatiaľ úspech. Píšu a volajú mu dokonca kamaráti z televízie, kolegovia z bývalej firmy a chvália precítené a originálne zábery.

Ďalšie časozbery podľa vlastných slov plánuje v lete, ak vyjde čas a počasie, prípadne porozmýšľa aj nad inými druhmi záberov. „Druhýkrát by som robil viac ucelený komplex Banskej Bystrice z celého mesta a poskytol by som aj iné druhy záberov, ktoré som v tomto videu ešte nepoužil,“ dodal.

Pozrite si časozberné zábery zimnej Banskej Bystrici v našej videogalérii!

Zábery Banskej Bystrice v okúzľujúcom časozbernom videu
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM