Komunálne voľby

Ucelený PREHĽAD: Poznáme neoficiálne výsledky volieb bystrického primátora

Pozrite si to v jednom balíku! Takto vyzerajú neoficiálne výsledky primátorských volieb v Bystrici.

Ilustračný obrázok k článku Ucelený PREHĽAD: Poznáme neoficiálne výsledky volieb bystrického primátora
5
Galéria
Zdroj: TASR

Úradujúci banskobystrický primátor Ján Nosko suverénne zvíťazil v meste pod Urpínom a má silný mandát viesť Banskú Bystricu po ďalšie štyri roky. Vyplýva to z výsledkov po spočítaní všetkých okrskov v meste a zo zápisnice mestskej volebnej komisie, ktorá je zverejnená na webovej stránke mesta. Zvíťazil vo všetkých 77 okrskoch, kde získal 18 281 hlasov (75,19 %).

Noskov najväčší súper, mestský a krajský poslanec Igor Kašper, ktorý kandidoval ako nezávislý a podporovali ho SaS, OĽaNO, KDH, Sme rodina a Progresívne Slovensko, dostal 5490 hlasov. Peter Peuker (NAJ-Nezávislosť a Jednota) 140 a Jozef Sásik (Slovenská ľudová strana Andreja Hlinku) 401 hlasov.

Podľa zápisnice prišlo k urnám v sobotňajších komunálnych voľbách v Banskej Bystrici 24 839 voličov z vyše 65 000.

„Banskobystričania mi vystavili vysvedčenie. Prijímam ich s pokorou a ďakujem všetkým, ktorí prišli voliť,“ konštatoval Nosko, ktorý kandidoval ako nezávislý s podporou Smer-SD a SNS. Poďakoval všetkým podporovateľom a ľuďom, ktorí pri ňom stáli po celý čas. Chce urobiť všetko pre to, aby obyvateľov nesklamal.

V komunálnych voľbách v roku 2014 získal Nosko 9739 hlasov voličov. V tom roku súperil o primátorské kreslo s vtedajšou hlavou mesta Petrom Gogolom.

Foto: ilustračné

V OBRAZOCH: Ján Nosko víťazom volieb v Bystrici
5
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM