Monika Obrtalová Kultúra

Tvoja správna voľba pokračuje aj v krajskom meste

Putovná interaktívna tvorivá dielňa Tvoja správna voľba, ktorú otvorili 25. januára v Bratislave, pokračuje v dňoch 27. apríla až 15. mája aj v Banskej Bystrici. Uskutoční sa v Thurzovom dome Stredoslovenského múzea. Tento projekt predložilo Prezídi

Hlavným cieľom projektu je snaha o elimináciu trestnej činnosti pod vplyvom návykových látok a informovanie o škodlivosti ich užívania so zameraním na tabak, alkohol a marihuanu. Projekt je určený pre deti vo veku deväť až desať rokov. Využíva inovatívne prístupy práce s deťmi v prevencii kriminality formou interaktívnej tvorivej dielne. Spoluorganizátorom tohto podujatia v meste pod Urpínom je Stredoslovenské múzeum.

Na projekte participuje aj Česká republika. Zapojiť sa do neho má 40 miest v rámci SR a 20 miest v Moravskosliezskom a Olomouckom kraji v Českej republike. Realizuje ho 120 vyškolených lektorov. Celkovo sa na projekte zúčastní 28.650 detí, pričom na Slovensku sa predpokladá účasť približne 19.750 chlapcov a dievčat a v Českej republike 8900.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM