Jakub Forgács Kultúra

Turistický sprievodca o Banskej Bystrici získal ocenenie: Prevzala ho viceprimátorka Čižmárová

Klub fotopublicistov Slovenského syndikátu so Štátnou vedeckou knižnicou v Banskej Bystrici vyhlasujú každoročne súťaž Najkrajšia kniha a propagačný materiál o Slovensku. Za rok 2012 získala 2. miesto publikácia Vitajte v Banskej Bystrici.

Ilustračný obrázok k článku Turistický sprievodca o Banskej Bystrici získal ocenenie: Prevzala ho viceprimátorka Čižmárová
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

Druhé miesto pre propagačný materiál mesta

Do súťaže sa môžu prihlásiť publikácie a tlačené propagačné materiály o mestách, vydané v rokoch 2010 – 2012. V kategórii Propagačné materiály o mestách získala druhé miesto 44 – stranová publikácia Vitajte v Banskej Bystrici. Slávnostné vyhlásenie výsledkov sa uskutočnilo 9. apríla 2013 v priestoroch Štátnej vedeckej knižnice v Banskej Bystrici. Ocenenie za mesto Banská Bystrica prevzala viceprimátorka Katarína Čižmárová.

Miestne špecifiká, história i tradície

Tento turistický sprievodca ponúka komplexné informácie pre domácich i zahraničných návštevníkov a obyvateľov Banskej Bystrice s dôrazom na intenzívny rozvoj cestovného ruchu, jeho atraktívnu ponuku a propagáciu miestnych špecifík. Je rozdelený na 11 prehľadných kapitol, v ktorých záujemca nájde okrem iného informácie o histórii mesta, tradíciách, remeslách, lokálnych produktoch či atraktívnom banskobystric­kom okolí.

Množstvo užitočných informácií skĺbených do vreckového formátu je praktickou pomôckou pre každého záujemcu, ktorého láka spoznať srdce Slovenska. Sprievodca je k dispozícii v troch jazykoch (SJ, AJ, NJ). Môže byť účinným nástrojom a vyhľadávanou pomôckou nielen pre návštevníkov, ale aj pre obyvateľov Banskej Bystrice. Propagačný materiál vydalo mesto Banská Bystrica v spolupráci s VISIT BB v roku 2012.

Propagačný materiál v elektronickej podobe nájdete na www.icbb.sk, v sekcii Propagačné materiály mesta.

Text a foto: mesto Banská Bystrica

Turistický sprievodca - Vitajte v Banskej Bystrici
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM