Monika Obrtalová Krimi

Tuček: Incidentu nepredchádzalo žiadne varovanie

Obrovský šok zažili návštevníci najznámejšieho banskobystrického hudobného klubu v noci zo soboty na nedeľu, kedy do priestorov Ministry of Fun vtrhlo vyše 50 chuligánov z tábora bratislavského Slovana, ktorí začali demolovať zariadenie diskotéky. In

Podľa banskobystrickej policajnej hovorkyne Petry Vaškovej začala polícia v súvislosti s vyčíňaním „fanúšikov“ trestné stíhanie vo veci trestného činu poškodzovania cudzej veci a trestného činu výtržníctva. Útočníci spôsobili škodu zhruba tritisíc eur. Detailnejšie informácie o prípade zatiaľ polícia neposkytuje.

Situáciu na mieste však vo svojom ospravedlnení návštevníkom popísal samotný majiteľ klubu Rudolf Tuček, ktorý na internetovej stránke Ministry of Fun uviedol: „Incident spôsobili chuligáni futbalového klubu Slovan Bratislava, ktorí prišli o deň skôr na zápas, ktorý sa konal v nedeľu. Tomuto incidentu nepredchádzalo žiadne varovanie a z našej strany sa mu nedalo zabrániť, keďže chuligánov bolo okolo 50 a SBS službe zabránili zatvoriť vstupné dvere hádzaním veľkých kameňov.“ Hoci bola podľa jeho slov ihneď privolaná aj polícia, chuligánov to nezastavilo. „Do 20-tích sekúnd od ich vstupu do budovy bola vypnutá hudba, zapálené svetlo a privolaná polícia. Po príchode chuligánov do sály bola už hudba vypnutá a svetlo zapálené, čím sa znížilo riziko ohrozenia. Našťastie okrem škôd na majetku sa nikomu nič nestalo,“ uviedol Tuček.

Mestská polícia prišla na miesto incidentu do dvoch minút. Keďže však celý incident trval približne jednu minútu, chuligáni stihli ujsť skôr, ako prišla hliadka. Podľa majiteľa boli spôsobené škody a prekážky, ktoré bránili v pokračovaní diskotéky, odstránené do 10-tich minút a nerušene sa pokračovalo v zábave až do rána.

Komplikovanosť situácie, v ktorej sa ocitli pracovníci SBS dokumentuje aj to, že zavrieť bezpečnostné dvere pred prichádzajúcou tlupou sa im nepodarilo kvôli chuligánom, ktorí prišli do klubu skôr a správali sa dovtedy ako ostatní zákazníci. „Len šťastnou náhodou sa nikto nezranil. Na záznamoch z kamerového systému vidieť, ako hodený balvan len o málo minul hlavu jedného človeka. Keby ho trafil, zabil by ho,“ povedal Tuček. Podľa neho polícia nepočítala s tým, že na nedeľný futbalový zápas Žiliny s Bratislavou prídu chuligáni už v sobotu večer. „Kým v nedeľu tu boli policajné manévre, v sobotu večer si výtržníci robili, čo chceli,“ uviedol Tuček s tým, že podľa jeho informácií robili kvázi fanúšikovia výtržnosti vo viacerých baroch v meste. Policajná hovorkyňa Vašková však takéto informácie nemá.

mm, SITA, ministry.sk

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM