Jakub Forgács Hokej

Tréner Országh pred semifinálovými zápasmi: Proti Nitre chceme uspieť poctivým hokejom

Bystričanom sa po troch rokoch opäť podarilo prebojovať do semifinále play-off, po výhre 4:2 v sérii so Skalicou. V ďalších bojoch narazia na hráčov Nitry. Tréner Országh ohodnotil doterajšiu hru svojich zverencov a naznačil aj taktiku na nadchádzajúce stretnutia.

Ilustračný obrázok k článku Tréner Országh pred semifinálovými zápasmi: Proti Nitre chceme uspieť poctivým hokejom
Zdroj: Webnoviny.sk

O najdlhšiu štvrťfinálovú sériu v tomto ročníku play off hokejovej extraligy sa postarali HK 36 Skalica a HC'05 Banská Bystrica. Pravidlo môj dom-môj hrad platilo v prvých štyroch zápasoch, keď oba tímy využili výhodu domáceho prostredia. Kľúčový bol piaty duel, v ktorom Banská Bystrica jednoznačne prevýšila súpera a zvíťazila 5:0. Psychickú pohodu si zverenci trénera Vladimíra Országha preniesli aj v stredu na šiesty duel na Záhorie.

Hoci do zápasu nevstúpili dobre, v prvej tretine po nevýraznom výkone inkasovali a prehrávali 0:1, postupne prebrali taktovku stretnutia do svojich rúk a triumfom 2:1 napokon ukončili sériu na ľade súpera. „Začiatok série bol vyrovnaný, obe mužstvá vyhrali svoje domáce zápasy. Pokoj na naše duše priniesol zodpovedný výkon v piatom stretnutí. Víťazstvo 5:0 nás nakoplo. Až na prvých desať minút stredajšieho zápasu sme sa vrátili k zodpovednému výkonu z predchádzajúceho duelu. Aj keď si Skalica vypracovala nejaké šance, postupne sme ich ofenzívne snahy eliminovali. O našom postupe rozhodli dva faktory – vyrovnanosť výkonov brankára Kalembu a zlepšená hra kľúčových hráčov v dôležitých momentoch,“ hodnotil sériu so Skalicou kormidelník víťazného mužstva Vladimír Országh.

Banskobystričania sa v semifinále stretnú s druhým najlepším tímom po základnej časti HK Nitra. „Barani“ chcú uspieť poctivým hokejom. „V prvom rade poriadne zanalyzujeme hru Nitry, i keď v podstate už vieme čo od nich očakávať. Uspieť chceme poctivým hokejom. Snáď okrem Patricka Whitea nemáme v klube extra kreatívnych hráčov, všetci ostatní sú robotníci. My sme úspešní ako tím keď každý odovzdá svoje maximum. A to nás posúva ďalej,“ naznačil taktiku na zápasy proti Nitre Országh. Semifinálová séria HK Nitra – HC'05 Banská Bystrica sa začína v stredu o 17:00 prvým zápasom v Nitre.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM