Jakub Forgács Futbal

Tréner Dukly Norbert Hrnčár: Hráči trom bodom podriadili všetko!

V sobotňajšom stretnutí 15. kola najvyššej slovenskej futbalovej súťaže Corgoň ligy cestovali Bystričania do Žiliny. Lepší vstup do zápasu mali domáci hráči, ktorí viedli už v 7. minúte, no ku slovu sa potom dostali aj Duklisti.

Ilustračný obrázok k článku Tréner Dukly Norbert Hrnčár: Hráči trom bodom podriadili všetko!
Zdroj: TASR

Rýchly gól, rýchle vyrovnanie

Po úvodných kombináciách v strede poľa išla Žilina do vedenia už v 7. min. Po Mihalíkovom centri sprava prekonal brankára Banskej Bystrice Boroša útočník Majtán. Domáci však prišli o vedenie už po piatich minútach: v šestnástke sa presadil Marcin a vyrovnal strelou k žrdi.

V 27. min poslal z diaľky pokus na bránku Žiliny Jurčo, ale Dúbravku neprekvapil. Hneď z protiútoku mal príležitosť Škvarka, nepodarilo sa mu však dobre trafiť loptu. Následne to skúšal ešte Paur, ale veľmi vysoko nad. V 44. min mala Žilina výhodu priameho kopu, Škvarkova strela zľava približne z 25 m preletela ponad všetkých hráčov v šestnástke a opečiatkovala ľavú žrď.

Nedáš – dostaneš platilo aj tentoraz

Do druhej polovice vstúpili domáci ofenzívne. V 51. min Peňaška stiahol v šestnástke Jeliča, nariadený pokutový kop však Pich nepremenil.

V 59. min nebezpečne pálil Majtán po Pichovom centri, ale Boroš aj tentoraz vystihol smer lopty. Ďalšiu obrovskú šancu spálil v 66. min Jelič, ku ktorému sa dostala odrazená lopta, ale chorvátsky legionár v drese MŠK ju poslal vysoko nad brvno. Po sérii nevyužitých príležitostí Žiliny sa dostali do vedenia hostia.

V 68. min sa Dúbravkovi nepodarilo vyboxovať loptu ďalej od bránky a Brašeň ju umiestnil do siete. V záverečných minútach snaha domácim až príliš zväzovala nohy a neutvorili si efektívny tlak. Päť minút pred koncom sa strieľaný center Žilinčanov dostal až k bránke, ale preletel tesne okolo pravej žrde – nabiehajúci Majtán nedosiahol na loptu. Ani dva rohové kopy „žlto-zelených“ v nadstavenom čase už na výsledku nič nezmenili.

Hlasy po zápase

Adrián Guľa (tréner Žiliny): „Mali sme slušný vstup do zápasu, dali sme gól, ale namiesto kvality a presadenia sa sme inkasovali. Cez polčas sme to preskupili, hrali sme dobrý futbal. Prišiel pokutový kop, tri šance, ale asi sme urazili šťastie a takto to dopadlo. Prehrali sme zápas, v ktorom sme neboli slabší. Zároveň sme však boli aj tímom, ktorý stále veľmi málo túži po víťazstve. Nie sú to jednoduché chvíle v pozícii trénera. Skôr ako výsledok ma mrzia niektoré úseky hry, ktoré nespĺňali parametre.“

Norbert Hrnčár (tréner Banskej Bystrice): „Prišli sme do Žiliny s tým, že sa tu dajú získať tri body, hráči tomu podriadili všetko. Išli s plnou vervou za víťazstvom a za ochotu podriadiť sa cieľu sme si tento úspech zaslúžili. Boli tam momenty, keď sme mali kúsok šťastia. Vychádzali sme z toho, že poznáme spôsob žilinskej hry, ktorý asi nezmenia, a na to sme sa nachystali.“

MŠK Žilina – FK Dukla Banská Bystrica 1:2 (1:1)

  • Gól: 7. T. Majtán – 12. M. Marcin, 68. Brašeň
  • ŽK: 68. Dúbravka – 51. Peňaška
  • Rozhodovali: Kružliak – T. Somoláni, Vindiš
  • 1377 divákov
  • Zostava Žiliny: Dúbravka – Mabouka, Piaček, Pečovský, A. Ceesay (46. Akakpo) – Jelič, Paur (80. Hrbek) – J. Mihalík, Škvarka, Pich (72. Gergel) – T. Majtán
  • Zostava Banskej Bystrice: Boroš – P. Vajda, Nosko, Teixeira, Peňaška – Turňa, B. Ľupták, Brašeň (90.+ Podstavek), Považanec – Pavol Jurčo (86. Šovčík), M. Marcin (68. Chrien)

Foto: ilustračné

Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM