Monika Obrtalová Krimi

Tragická zrážka s kamiónom si vyžiadala 1 obeť

K tragickej dopravnej nehode došlo v sobotu 9. júla v skorých ranných hodinách na ceste I/50 v katastri obce Podkriváň. Mladý vodič osobného motorového vozidla Daewoo Leganza pravdepodobne v dôsledku neprimeranej rýchlosti v ľavotočivej zákrute preši

44-ročný vodič poľského kamiónu viezol na ťahacej súprave poľnohospodársky stroj, ktorý prevážal z Poľskej republiky do Rumunska. Po náraze skončilo osobné vozidlo zakliesnené pod kamiónom a následne zišli mimo cestu. Prepravovaný kombajn sa z korby vozidla uvoľnil a spadol do potoka. „Pri nehode došlo k usmrteniu 23-ročného vodiča osobného vozidla. U vodiča kamiónu bola vykonaná dychová skúška na alkohol, ktorej výsledok bol negatívny. Nebohý vodič jazdil pod vplyvom alkoholu, v krvi mu bola nameraná hodnota 1,86 promile,“ povedala hovorkyňa KRPZ Banská Bystrica Petra Vašková.

V súvislosti s vyšetrovaním nehody už začal vyšetrovateľ trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia. Do vyšetrovania boli prizvaní aj znalci z odboru dopravy, ako aj z odboru zdravotníctva. K určeniu presnej príčiny vzniku dopravnej nehody, ako aj k objasneniu bližších okolnosti tejto tragickej nehody budú teda dôležité aj závery znaleckých posudkov.

Zdroj a foto: KRPZ Banská Bystrica

podkrivan
5
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM