Jakub Forgács Hokej

Tradičné derby bystrických gymnázií bude netradičné: Prvýkrát si to rozdajú mimo ľadu

Súboje na ľade každoročne zvádzajú dve bystrické školy GAS a GJGT. Tentoraz sa však vzhľadom na aktuálnu situáciu chystá trochu iný zápas.

Ilustračný obrázok k článku Tradičné derby bystrických gymnázií bude netradičné: Prvýkrát si to rozdajú mimo ľadu
Foto: Michal Kuzma

Medzi Gymnáziom Andreja Sládkoviča (GAS) a Gymnáziom Jozefa Gregora Tajovského (GJGT/Taják) v Banskej Bystrici panuje už dlhé roky rivalita. Študenti oboch škôl si preto radi merajú sily na ľade v tradičnom hokejovom derby. Tento rok sa však zápas nebude konať na zimnom štadióne.

Vzhľadom na aktuálnu pandemickú situáciu a prebiehajúce práce na bystrickom zimnom štadióne sa samotní žiaci škôl rozhodli zorganizovať menšiu náhradu tradičného derby, pričom podľa vlastných slov oficiálne nespolupracujú ani s jednou zo škôl.

V sobotu 12. júna o 14.00 hod. sa na hokejbalovom ihrisku na Rudohorskej uskutoční prvýkrát hokejbalový zápas Taják vs Gasko.

Ďalšie aktuálne správy

„Na akciu nebude žiadne vstupné a prístup bude možný podľa platných pandemických opatrení,“ uviedli pre spravodajský portál Dnes 24 organizátori podujatia, ktorí nepripravujú žiadny program, aby čo najviac obmedzili celkový kontakt hráčov z divákmi.

„Čo sa týka opatrení ohľadom pandemickej situácie, všetci, čo prídu majú povinnosť mať test, potvrdenie o prekonaní covidu alebo musia byť zaočkovaní,“ dodávajú organizátori.

Minulé ročníky tradičného derby bystrických gymnázií si môžete pozrieť v priloženej fotogalérii.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Aktuality z Banskej Bystrice

V OBRAZOCH: Derby GAS vs. Taják zaplnilo bystrický zimák gymnazistami
144
Galéria
Foto: Laura Lašková
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM