Marcel Mojžiš Rôzne

Toto video vás zaručene pobaví: Dávid si klepal prednášku na písacom stroji

Zapisovať si poznámky na prednáške do notebooku dokáže snáď každý vysokoškolák. Avšak priniesť si do školy písací stroj? Študent Dávid to urobil a odvtedy boduje na internete. Opýtali sme sa banskobystrických školákov, či by si na podobný kúsok trúfli aj oni.

Ilustračný obrázok k článku Toto video vás zaručene pobaví: Dávid si klepal prednášku na písacom stroji
Foto: Jaroslav Dodok

Študenti vybuchli od smiechu

Na jednej z českých vysokých škôl profesor prednáša pred desiatkami študentov robotiku. Väčšina z nich si píše poznámky do notebooku. Je to prednáška ako každá iná.

V tom vchádza do posluchárne Dávid, očividne so zmyslom pre humor a písacím strojom v škatuli. Zatiaľ čo ho nakrúca kamarát s príznačným priezviskom – Veselý. Sadá si do zadného radu, vyberá písací stroj, zakladá papier a začína si zapisovať poznámky. Celou posluchárňou sa ozýva hlasné klepanie a po cinknutí stroja na konci riadku nasleduje výbuch smiechu všetkých navôkol.

Čo na to bystrickí školáci?

Video nás inšpirovalo k malému prieskumu v študentských radoch. Čo si o kúsku Dávida myslia banskobystrickí školáci a trúfli by si na niečo podobné aj oni?

,,Myslím si, že je to v celku dobrý nápad. Samozrejme problém vidím jedine v tom, že písací stroj je nepraktický, ale keby sa niektoré veci zmenili a stroj by sa zmodernizoval, bol by to veľmi vychytaný pomocník," povedala Andrea Maková z Gymnázia Jozefa Gregora Tajovského.

,,Viem si predstaviť bláznov z našej fakulty, ktorí by toho boli schopní a priniesli si písací stroj na prednášku, ale samozrejme tiež len v rámci zábavy. Písať na tom poznámky bez možnosti mazania chýb by bolo asi o život," s úsmevom tvrdí vysokoškolák Tomáš Martinka z Univerzity Mateja Bela.

,,Prečo tak urobil vie asi len sám, no v dnešnej dobe mladí pociťujú potrebu búriť sa voči uniformite či šedi, ktorá sa deje navôkol a chcú na seba upútať pozornosť alebo sa odlíšiť. A možno je ten mladík len zástancom retro-štýlu, napokon neustále sme svedkami toho, že sa vracia tzv. „staré dobré“, či už ide o trendy v oblečení alebo napríklad vinylové platne," zamyslel sa banskobystrický gymnazista Slavomír Sochor.

Dávidov kúsok očami učiteľov

A čo by na takéto počíňanie povedali zástupcovia pedagogického zboru? Veľavravné je vyjadrenie učiteľky z banskobystrickej Obchodnej akadémie: „Neviem si predstaviť, že by na hodinu alebo prednášku prišiel žiak s písacím strojom. Musí tým vyrušovať spolužiakov, takže by som mu to nedovolila. Asi však ide len o recesiu.“

Pozrite si na videu v našej galérii, ako na Dávida zareagoval jeho profesor. Stojí to naozaj za to.

Toto video vás zaručene pobaví: Dávid si klepal prednášku na písacom stroji
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM