Jakub Forgács Správy

Toto tu už dávno nebolo: V obci zakázali vychádzať von, vzduchom lietajú škridle!

Dnes o 11:00 vyhlásili v Podkoniciach zákaz vychádzania, pokiaľ to nie je nevyhnutné. Pre výpadok prúdu a silný vietor sú v obci už aj hasiči.

Ilustračný obrázok k článku Toto tu už dávno nebolo: V obci zakázali vychádzať von, vzduchom lietajú škridle!
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

„V povetrí lietajú škridle, kusy plechu, striech, konárov, vyvaľuje nám stromy, operatívne sme museli niektoré odpiľovať, aby nepadli na drôty elektrického vedenia,“ uviedol starosta obce Michal Kukučka.

Hasiči ráno zabezpečili telefónne stĺpy. Veliteľ zásahu Roman Čunderlík uviedol krátko po 12:00: „Už je na ceste aj naše sanitné vozidlo hasičskej a záchrannej služby, tiež prídu traja príslušníci, ktorí budú zabezpečovať dedinu v prípade nejakej udalosti, zranenia. Pri tomto vetre sa nedá predpokladať, čo sa môže stať pri záchranných prácach, ktoré si ľudia svojpomocne robia na svojich príbytkoch a snažia sa zachraňovať svoje strechy."

Zlá situácia bola v obci už predtým. Pre výpadok elektriny sa však s obvodným úradom dokázali spojiť až po 11:00. „V obci máme značné škody, všetky staršie strechy sú poškodené, máme tri rodinné domy, ktoré sú úplne bez strechy, zobralo nám strechu na futbalovom ihrisku zo šatní, takisto škridle z telocvične,“ pokračoval starosta.

Finančné škody na obecnom majetku si zatiaľ netrúfa odhadnúť. Podľa meteorológov totiž čakajú obec ešte tri – štyri hodiny silného vetra. Situácia sa však zhoršuje prakticky každú hodinu.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM