Jakub Forgács Správy

Toto by ste v útrobách známej bystrickej budovy asi nečakali: Thajské masáže na pošte!

Toto by ste v útrobách bystrickej pošty asi len tak nečakali, ale ste na omyle. V známej budove sídla Slovenskej pošty prebiehali thajské masáže. Tie si užívali jej zamestnanci. A nielen to... Čo sa tam dialo?

Ilustračný obrázok k článku Toto by ste v útrobách známej bystrickej budovy asi nečakali: Thajské masáže na pošte!
Zdroj: TASR

Budova Slovenskej pošty v Banskej Bystrici sa zmenila na nepoznanie. Stovky jej pracovníkov si v jej priestoroch mohli užívať masáže a nielen to. Vestibul sa stal trhoviskom s biošťavami či pečivom priamo od farmárov.

Najväčší zamestnávateľ na Slovensku, Slovenská pošta (SP), odštartoval v stredu v Banskej Bystrici pilotný projekt Dni zdravia 2015 určený svojim zamestnancom, ktorého cieľom je upozorniť na dôležitosť starostlivosti o zdravie a podporiť zdravý životný štýl. Prvú príležitosť absolvovať lekárske preventívne prehliadky využilo okolo 300 pracovníkov SP. Dni zdravia sú dobrovoľnou akciou.

Vyskúšali si aj thajské masáže

V budove sídla SP v Banskej Bystrici si zamestnanci pošty mohli dať zmerať hmotnosť, percento telesného tuku, obsah vody v tele, BMI index, krvný tlak, cholesterol alebo zistiť, aké majú množstvo minerálov a proteínov v tele. V prípade záujmu im odborníci vyšetrili aj rizikové znamienka. Po vyhodnotení výsledkov každému individuálne poradili.

Kto mal záujem, mohol počas dňa vyskúšať napríklad aj thajské masáže, cviky na prevenciu inkontinencie, precvičiť si poskytovanie prvej pomoci alebo správne držanie tela pri obvyklých činnostiach.

Farmárske trhy vo vestibule

Súčasťou akcie Dni zdravia na Slovenskej pošte boli aj farmárske trhy priamo vo vestibule ústredia. Zamestnanci sa mali šancu dozvedieť viac o zdravej výžive a ochutnať výrobky farmárov z okolia.

„Podľa mňa je tento projekt úžasný a znamená, že pošta naozaj robí niečo pre svojich zamestnancov. Chceme ľudí naučiť zdravo sa stravovať. Zdravé potraviny bez chémie a éčok znamenajú zdravie,“ uviedla Janka Leitnerová, organizátorka farmárov. Ako poznamenala, ľudí najviac zaujímali rôzne syry či morčacie, kozľacie alebo diviačie paštéty.

„SP na túto akciu zakúpila lokálne výrobky asi od 12 farmárov, ako rôzne biošťavy, pečivo a mnohé ďalšie. Počas Dní zdravia tu boli pre zamestnancov v rámci pohostenia,“ dodala Leitnerová s tým, že farmárom podobné akcie veľmi pomáhajú.

Pokračujú v ďalších mestách

„To, že zdraviu je potrebné venovať nemalú pozornosť, si uvedomuje čoraz viac organizácií a spoločností a ani Slovenská pošta nie je výnimkou. Naši zamestnanci postupne absolvujú lekárske preventívne prehliadky aj v iných regiónoch Slovenska,“ konštatovala hovorkyňa SP Stanislava Pondelová.

SP zamestnáva vyše 14 000 ľudí a počíta s tým, že Dni zdravia sa stanú tradíciou aj na ďalšie roky. Najbližšie Dni zdravia organizuje v Prešove 3. júna a v Bratislave 9. júna.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM