Správy

TOP letné lákadlá v Banskobystrickom kraji: Nechýbajú športové aktivity či nevšedné zážitky

V Banskobystrickom kraji sú v sezóne k dispozícii aj nové bikeparky či singletraily. Na svoje si však prídu aj milovníci histórie či vína.

Ilustračný obrázok k článku TOP letné lákadlá v Banskobystrickom kraji: Nechýbajú športové aktivity či nevšedné zážitky
Zdroj: Banskobystrický kraj Turizmus

Nie len prostredníctvom autobusových spojov, takzvaných cyklobusov alebo turbusov, ale aj zo sedla bicykla či e-biku môžu obyvatelia a návštevníci Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) spoznávať počas aktuálnej letnej turistickej sezóny krásy tamojšej prírody a čaro histórie. Oblastná organizácia cestovného ruchu (OOCR) Stredné Slovensko takto priblíži napríklad Bike park Pustý hrad či okolie Kráľovej pri Zvolene.

Lákadlá pre cyklistov

Ako informuje destinačná koordinátorka pre OOCR Stredné Slovensko Barbora Rekšáková, tí odvážnejší môžu skúsiť zjazdy na Zvolensko–Môťovských singletrailoch, Laskomerských singletrailoch či Gulditrailoch v Kremnici.

„Tento rok sme odštartovali už 11. ročník cyklobusu, ktorý pasažierov odvezie z Banskej Bystrice na Donovaly, Šachtičky, Malý Šturec a Strelníky. Cyklobus bude premávať do septembra počas víkendov a sviatkov. Rovnako bude premávať aj už tradičný Turbus, ktorý odvezie peších turistov z centra mesta až k horskému hotelu Kráľova studňa, ktorý je východiskovým bodom pre túry vo Veľkej Fatre,“ uviedla Rekšáková.

Viac o lákadlách v Banskobystrickom kraji sa dočítate na nasledujúcej strane.

Ďalšie aktuálne správy

V OBRAZOCH: Zážitkové vlaky v Banskobystrickom kraji lákajú turistov
10
Galéria
Zdroj: Banskobystrický kraj Turizmus
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM