Jakub Forgács Kultúra

TOP aprílové akcie v Bystrici. Tieto podujatia by ste nemali zmeškať

Radi si robíte plány v predstihu? Potom vám pomôže náš šikovný prehľad aprílových akcií v našom meste.

Ilustračný obrázok k článku TOP aprílové akcie v Bystrici. Tieto podujatia by ste nemali zmeškať
44
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

KLIMAKTÉRIUM…A ČO?

5. apríla o 19:00, Aula SZU

Inscenácii dominujú skvelé herečky – „tigrice v menopauze“. Variácie na chúlostivú tému „ženskéhodozri­evania“ a účtovanie s ňou. Ľahko zapamätateľné piesne a ich vtipné texty.

SOIRÉE FRANCO – ESPAGNOLE

5. apríla o 19:00, Robotnícky dom

Milovníci dobrej hudby a tanca si prídu na svoje. Tešiť sa môžete na koncerty, tance, ochutnávky. Vstup je voľný.

THE DUCHON´S

5. – 6. apríla o 19:00, Športová hala Štiavničky

Pocta legendárnemu slovenskému spevákovi. Hudobno-tanečná divadelná show, kde zaznejú nesmrteľné hity interpretované Karolom Duchoňom v novom šate, v podaní špičkových mladých slovenských umelcov na čele s Patrikom Vyskočilom, v aranžmánoch Antona Popoviča.

MAMMAL 7

6. apríla od 10:00, telocvičňa Magurská

Už cez víkend budete môcť sledovať zápasy v klietke. Slovenská amatérska MMA asociácia prichádza s podujatím Mammal 7 do Bystrice.

JARNÉ VÝMENNÉ STRETNUTIE AUTO-MOTO VETERÁNOV

7. apríla o 6:00, areál SAD na Partizánskej ceste

Auto a moto nadšenci si v Bystrici prídu na svoje. S príchodom jari sa v meste dočkáme špeciálnej akcie, ktorá poteší srdcia milovníkov retra – tradičného Jarného výmenného stretnutia auto–moto veteránov a náhradných dielov rôznych značiek s prehliadkou veterán múzea.

NA KOHO TO SLOVO PADNE

7. apríla o 19:00, Aula SZU

Jedna z najúspešnejších slovenských divadelných hier postavená na pätici oduševnených výkonov prichádza na naše pódium! Lukáš Latinák, Juraj Kemka, Marián Miezga, Róbert Jakab a Vladimír Kobielsky sa predstavia v grotesknom príbehu piatich indivíduí uzavretých v jednej miestnosti v spoločnosti jedného revolvera.

VEĽKONOČNÉ TRHY

10. – 17. apríla, Námestie SNP

Obľúbené trhy sú predo dvermi. V sortimente nebudú chýbať ľudovo-umelecké výrobky súvisiace s Veľkou nocou, kraslice, veľkonočné maľované vajíčka, pletené korbáče, kvetinové ikebany, medovníky vlastnej výroby, pekárenské a cukrárenské výrobky, med, medovina, cukrovinky, langoše, chlebové posúchy, trdelník, výrobky z včelieho vosku.

RADOŠINSKÉ NAIVNÉ DIVADLO – BESAME MUCHO

12. apríla o 16:30, Aula Beliana

Ulica kdesi pred hlavnou stanicou, pred stanicou zvláštni náhodní chodci súčasníci, zabudnutý drahý kufor na chodníku, vedľa kufra bezdomovec, kedysi populárny hudobník a spevák Koki a legendárna sentimentálna latinskoamerická pieseň Besame mucho v jeho interpretácii sú ústrednými témami najnovšej trpkej komédie Stanislava Štepku.

OTVÁRANIE BANOŠA – TRADIČNÁ CHUŤ JARI

13. apríla o 18:00, areál SOŠ pod Banošom

V Bystrici sa chystá veľké otvorenie poľnohospodárskej sezóny. Akcia, ktorá každoročne priláka tisícky Bystričanov, nebude chýbať ani v polovici apríla.

KONCERT ORCHESTRA CAMERATA NOVISOLIENSIS

15. apríla o 18:00, Robotnícky dom

V rámci 59. Banskobys­trickej hudobnej jari sa môžete tešiť na koncert Orchestra Camerata Novisoliensis a jeho sólistov. Na husliach sa predstaví Kataryna Popovych, na fagote Diana Čornáková a započúvať sa budete môcť aj do sopránu Kataríny Kurucovej.

UNIVERZITNÁ NOC LITERATÚRY

16. apríla o 17:30, Filozofická fakulta Univerzity Mateja Bela

V roli čítajúcich sa predstavia manželia Handzušovci, redaktorka Veronika Homolová Tóthová, lekárka bez hraníc MUDr. Eva Kušíková, hispanista doc. Jiří Chalupa, herečka Bábkového divadla na Rázcestí Mariana Mackurová, klaunka Červeného nosa Markéta Dulavová, moderátor Marek Polo Polomský.

UNITED EUROPE JAZZ FESTIVAL

16. – 30. apríla, Námestie SNP

V rámci veľkého dixielandového festivalu sa môžete tešiť nielen na skvelé kapely, ale aj na výstavu jazzových fotografií či

NA FAŠÍRKY MI NESIAHAJ

24. apríla o 19:00, Aula SZU

Ani komédia, ani dráma, ani tragédia, ani muzikál, ale rozhovory. To je to najbežnejšie s čím sa v živote stretávame. Potreba rozprávať sa s niekým. Vymieňať si názory. Alebo sa iba utvrdzovať vo vlastnom presvedčení. Alebo mudrovať v presvedčení, že pred nami na to ešte nikto neprišiel. O tom je divadelné predstavenie “Na fašírky mi nesiahaj”, inšpirované textami Jevgenija Griškovca, ruského dramatika a herca, ktorý je v Rusku nesmierne populárny.

HRAJTEŽE MI, HRAJTE – OZVENY LIPTOVA

26. apríla o 19:00, Aula Beliana

Milovníci folklóru, zbystrite. V Bystrici vystúpia Simona Hulejová, Ján Ambróz a ĽH Borievka, ĽH Miroslava Dudíka, Fsk Sliačanka z Liptovských Sliačov, FS Liptov z Ružomberka, Juraj Sarvaš a iní.

VÍNŠPACÍRKA

27. apríla o 14:00, Námestie SNP

Organizátori podujatia hlásia mimoriadny záujem o toto podujatie aj zo strany vinárov i návštevníkov. Tohtoročný vínny festival sa bude niesť v duchu témy Rakúsko-Uhorsko a okrem vinárskych stálic sa účastníci môžu opäť tešiť aj na niekoľkých nováčikov a ich lahodné moky.

VÝSTAVY – KVETENA a VČELY

od 30. apríla, Areál Pamätníka SNP

V Bystrici sa uskutoční 21. ročník prezentačno-predajnej záhradníckej výstavy. Súčasne prebehne aj 10. ročník prezentačno-predajnej výstavy včelárstva a včelích produktov.

Pozrite si v priloženej fotogalérii aj krásne zábery od bystrického fotografa!

Foto: ilustračné

V OBRAZOCH: Dychberúce zábery Bystrice od Gabriela Antala
44
Galéria
Zdroj: archív Gabriela Antala
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM