Jakub Forgács Kultúra

TOP akcie týždňa: Bystričania zažijú premietania pod holým nebom aj ZADARMO

Okrem obľúbeného Letného kina na amfiteátri sa pod Urpín vráti aj Bažant kinematograf, na ktorom si pozriete filmy aj bez platenia. To však zďaleka nie je všetko.

Ilustračný obrázok k článku TOP akcie týždňa: Bystričania zažijú premietania pod holým nebom aj ZADARMO
Zdroj: TASR/Branislav Račko

Hudba v tieni ruín 22

15. augusta o 17.30 hod., Kostol Nanebovzatia Panny Márie

Koncert Komorného orchestra ZOE, ktorý sa uskutoční pri príležitosti sviatku kostola. Na husliach sa predstaví Samuel Mikláš a speváčky Anna Kaššová a Michaela Štellárová.

Zátopek

15. augusta o 21.00 hod., Amfiteáter

Výpravný film režiséra Davida Ondříčka, ktorý je venovaný nielen športovému, ale aj životnému príbehu jedného z najväčších atlétov všetkých čias, štvornásobného olympijského víťaza Emila Zátopka.

Bažant kinematograf: Mimoriadna udalosť

15. augusta o 21.00 hod., Námestie SNP

Komédia Jiřího Havelku voľne inšpirovaná skutočným príbehom „splašeného vlaku“, ktorý ušiel svojmu strojvodcovi aj s cestujúcimi pred pár rokmi na Českomoravskej vrchovine.

Čo sa skrýva v depozitári?

16. augusta o 17.00 hod., Matejov dom

Odhaľte spolu s historikom, archeológom, numizmatikom, kustódom a etnologičkou tajomstvá klenotov, ktoré v sebe ukrýva depozit Stredoslovenského múzea. Hosť : Marcel Pecník – riaditeľ Stredoslovenského múzea a numizmatik.

Tálamo – Flamenco

16. augusta o 19.00 hod., Stredoslovenské osvetové stredisko

Poetické lyrické pásmo, kde sa prelína tanec s hudbou tak prirodzene ako fungovanie základnej časti mozgu, hypotalámu. Tanec podnecuje hudbu a hudba zaodieva tanec do svojich rytmov.

Hory a mesto na Amfiku vol. 2

16. augusta o 20.30 hod., Amfiteáter

V programe sa môžete tešiť na filmy TRI©KY (Maneuvers, USA, 4 min, 2019, r. Sämi Ortlieb), SONDER (Sonder, Kanada, 35 min, 2021, r. Jay Macmillan), NA NÁVŠTEVE U MATTA HUNTERA (This is Home – Matt Hunter, Kanada, 10 min, 2021, r. Colin Jones) a MRAZIVÉ PEKLO (Balandrau, Frozen Hell Over, Španielsko, 79 min, 2021, r. Guille Cascante).

Bažant kinematograf: Prvok, šampón, tečka a Karel

16. augusta o 21.00 hod., Námestie SNP

Prvok, Šampón, Tečka a Karel sú dlhoroční kamaráti v strednom veku, ktorí si na triednej stretávke po dvadsiatich rokoch priznajú, že nežijú tak, ako si predstavovali. Vyhlásia vojnu kríze stredného veku a rozhodnú sa plniť odvážne výzvy. Prvou z nich bude vyzliecť sa na verejnosti donaha…

Letné kino: Sirota: Prvá vražda

17. augusta o 21.00 hod., Amfiteáter

Prequel k oceňovanému hororu Sirota (v origináli Orphan) z roku 2009. V ňom sa krvavým a šokujúcim spôsobom ukázalo, že malé, nevinné dievčatko Esther je v skutočnosti šialená a zlá dospelá žena v tele dieťaťa.

Bažant kinematograf: Známi neznámi

17. augusta o 21.00 hod., Námestie SNP

Sladkotrpká komédia, slovenská verzia divácky úspešnej talianskej snímky Úplní cudzinci, jednej z jej vyše dvadsiatich národných adaptácií. Najnavštevovanejší slovenský film roku 2021.

Farbenie textilu s prírodnými farbivami – workshop

18. augusta o 15.00 hod., Tihányiovský kaštieľ

Prostredníctvom pokusov vytvoríte s lektorkou Janou Havrila rôzne farebné variácie a aj stabilné a prakticky využiteľné textílie.

Ars poetica neosoliensis

18. augusta o 17.00 hod., Radnica – Cikkerova sieň

Poeticko hudobný program autorského čítania.

Letné prehliadky mesta – 19. storočie

18. augusta o 17.00 hod., Námestie SNP 1

Každý štvrtok iné storočie, začiatok vždy o 17.00 hod. Stretnutie pred budovou radnice.

Letné kino: Vitaj doma, brate!

18. augusta o 20.30 hod., Amfiteáter

Marína prichádza k rodičom do Báčskeho Petrovca, aby im predstavila svojho snúbenca, slávneho spisovateľa Zoliho. Zarytý abstinent a vegetarián to najskôr nemá v dedine preslávenej klobásou a pálenkou vôbec ľahké. No len dovtedy, kým všetci uveria, že o nich Zoli napíše knihu a konečne sa preslávia po celom svete, …takmer všetci!

Divadelný štvrtok – Ako uvariť žabu

18. augusta o 20.30 hod., Stredoslovenské osvetové stredisko

Komediálna dráma o žene, ktorá sa dobrotou, ústretovosťou a poddajnosťou dostala na úplné dno a o mužoch, ktorí jej k tomu dopomohli v podaní Celkom Malého Divadla zo Starého Tekova.

Bažant kinematograf: Šťastný Nový rok 2: Dobro došli

18. augusta o 21.00 hod., Námestie SNP

Voľné pokračovanie diváckeho hitu Šťastný nový rok, tentoraz sa odohráva v nádhernom prostredí pri „československom“ mori v Chorvátsku.

Prehľad víkendových akcií nájdete na nasledujúcej strane.

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM