Jakub Forgács Rôzne

TOP 10 najčítanejších článkov roku 2014: Bystričanov zaujali ohromné zábery ľudskej reťaze aj ušetrené desaťtisíce

Rok 2014 na udalosti nebol skúpy. Banskobystričania chceli vedieť nielen smutné správy z našich ciest. Radi čítali aj o skvelých nápadoch či zaujímavých ľuďoch. Pozrite, ktoré články si v uplynulom roku vyslúžili najviac kliknutí.

Ilustračný obrázok k článku TOP 10 najčítanejších článkov roku 2014: Bystričanov zaujali ohromné zábery ľudskej reťaze aj ušetrené desaťtisíce
Zdroj: Dnes24.sk

1. Bystričanka v New Yorku

V roku 2007 sa rozhodla vycestovať do zahraničia. Zvolila si štúdium v USA a teraz žije v New Yorku. Banskobystričanka Lucia pracuje ako advokátka v meste, v ktorom sa plnia sny.

Čítajte viac: Bystričanka, ktorá sa nebála odísť za prácou do zahraničia: Lucia v New Yorku odmaká skoro 60 hodín týždenne

2. Obdivuhodne ušetrené desaťtisíce

Ušetrili nemalé peniaze! Komplexná rekonštrukcia, oprava výtlkov a obnova povrchov ciest vyšli malú obec v okrese Banská Bystrica o desiatky tisíc eur lacnejšie, ako sa predpokladalo. Podarilo sa to vďaka verejnej súťaži, v rámci ktorej bola zrealizovaná e-aukcia.

Čítajte viac: Ako toto dokázali? Dedinku pri Bystrici vyšla oprava ciest o desaťtisíce € lacnejšie než sa čakalo!

3. TOP lekár Slovenska

Medzi TOP lekármi Slovenska sa ocitlo aj jedno meno z Banskej Bystrice. Bodoval totiž Radomír Trška (43). Rozhodlo o tom hlasovanie odbornej i širokej verejnosti v ankete, ktorej tretí ročník vyhlásili v lete.

Čítajte viac: V Bystrici máme TOP lekára Slovenska: Veľká pocta pre pôrodníka Radomíra Tršku

4. Zasadnutie na netradičnom mieste

Predseda Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) Marián Kotleba zvolal začiatkom roka zasadnutie nového zastupiteľstva. To sa uskutočnilo na netradičnom mieste…

Čítajte viac: Kotleba zvolal prvé zasadnutie zastupiteľstva: Poslanci ale budú rokovať na netradičnom mieste!

5. Nečakaná reakcia riaditeľky na Facebooku

Stránka priznaní na sociálnej sieti uverejnila vtipnú kritiku gymnazistu voči riaditeľke školy. Ten svoje podnety vykreslil s takým humorom, že jeho story lajkli stovky fanúšikov na Facebooku. No potom prišla nečakaná reakcia riaditeľky. Veď čítajte sami :)

Čítajte viac: „Vtipná kritika gymnazistu na Facebooku s nečakanou reakciou: Riaditeľka dokázala, že humor jej ide tiež :)“: http://bystrica.dnes24.sk/…-tiez-191698

6. Zábery ľudskej spolupatričnosti

Novembrová revolúcia dokázala s ľuďmi neskutočné veci. Pár dní po jej vypuknutí sa pochytali za ruky, aby spojili Banskú Bystricu a Zvolen živou reťazou.

Čítajte viac: Dych vyrážajúce zábery ľudskej spolupatričnosti: Bystricu a Zvolen spojila pred 25 rokmi živá reťaz

7. Bystrica z vtáčej perspektívy

Leteckých záberov Banskej Bystrice sme vám už na našom portáli ukázali niekoľko. Tentoraz sa však boli natáčané špeciálnym dronom a z oveľa väčšej výšky. Pri vytváraní videa dokonca došlo aj k stretu s vetroňom.

Čítajte viac: ÚCHVATNÝ PRELET ponad mesto zachytený kamerou: Z tejto perspektívy ste Bystricu ešte nevideli

8. Spoveď mladej tatérky

Tetovania sú aj v našom meste v kurze. Zisťovali sme preto v tetovacom štúdiu, či sú Banskobystričania v takomto skrášľovaní svojich tiel konzervatívni alebo skôr odvážni. Niektoré ich požiadavky vás možno prekvapia.

Čítajte viac: Mladá tatérka (25) z Bystrice: Telo jej zdobí 18 tetovaní, o kuriózne požiadavky nemá núdzu

9. Novinka pre cestujúcich

Je pohodlnejší a modernejší! Železnice dali vynoviť motorový vlak, ktorý od februára prechádza cez naše mesto. Novinka pútala pozornosť a ponúkla viacero vylepšení. Veď sa na naň pozrite…

Čítajte viac: Nový vlak medzi Bystricou a Zvolenom: Vychutnajte si ho vo fotogalérii

10. Nákupy na trhovisku

Milovníci tradičných potravín mohli potešiť svoje chuťové poháriky aj v Banskej Bystrici. Mestské trhovisko totiž v soboty ožilo farmárskymi trhmi.

Čítajte viac: Milovníci tradičných potravín si prídu na svoje: Soboty v Bystrici budú patriť farmárskym trhom!

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM