Monika Obrtalová Hokej

Tománek oprášil "zázračnú" hokejku

Nič pre slabé povahy ani ľudí so slabým srdcom! Štvrtý duel štvrťfinálovej série medzi Zvolenom a Banskou Bystricou priniesol viacero infarktových momentov, aby napokon rozhodla "zázračná" hokejka Romana Tománka.

Dve tretiny to vyzeralo, že Zvolenčania dokážu ustrážiť svoje dvojgólové vedenie a dotiahnu zápas do víťazného konca. Uragán Baranov od 54. do 55. minúty za 77 sekúnd však znamenal vyrovnanie z hokejok Tománka a Šechného a začínalo sa odznova. Obrovská eufória rekordnej návštevy na zvolenskom zimáku zavládla po treťom góle Otčenáša, ale ani to domácim nestačilo. Hudec vyrovnal 19 sekúnd pred koncom a v samostatných nájazdoch spečatil víťazstvo HC´05 šikovným blafákom Roman Tománek.

Po zápase ani on sám nemohol uveriť tomu, čo jeho tím dokázal. „Keď prehrávate o dva góly, v hlave vám beží všeličo. Mali sme trocha hlavy v smútku, ale ukázali sme obrovské hokejové srdce a verili do posledných chvíľ, že to dokážeme. Som šťastný, že sa to podarilo,“ //rozplýval sa jeden z hrdinov zápasu, ktorý si užíval aj jedinečnú atmosféru. //„Náboj to malo poriadny, pre toto sa hrá hokej. Pred nájazdom som sa len pozrel, kde stojí brankár a napokon to vyšlo. Veril som svojej hokejke, ktorá pochádza ešte z mojej prvej sezóny v Banskej Bystrici. Išiel som si pre ňu domov do Považskej a veril som do poslednej chvíle, že bude tá pravá. Víťazstvo ale samozrejme neleží v hokejke, ale v hlave a rukách,“ zdôraznil Roman Tománek.

Podobnú eufóriu zažíval aj jeho spoluhráč Michal Hudec. Jeho šťastný zásah v čase 59:41 je jedným z najdôležitejších gólov v jeho kariére. //„Jasné, že znamenal veľa, veď mohlo byť 3:1 na zápasy a boli by sme dole. Prvé dve tretiny možno nazvať zúfalstvom, lebo boli nijaké, v tretej sme sa však zomkli, nebolo kam uhnúť. Bolo to o prvom góle, kedy Zvolen zneistel a potom sa nám podarilo vyrovnať. Naša najväčšia sila sa však ukázala po treťom góle súpera. Musím sa priznať, že som sa herne dosť trápil, ale potom to prišlo. Zvolenčania urobili fatálnu chybu, Cebák mi parádne hodil puk. Vedel som, že je málo času, z otočky som to dal na bránu a našťastie to vyšlo,“ //vydýchol si hráč, ktorý možno zlomil vývoj celej štvrťfinálovej sé­rie.

Zvolenčania sa môžu chytať za hlavy. Viedli v sérii 2:0, potom ľahkovážne prehajdákali tretí duel na vlastnom ľade a v tom štvrtom pustili vedenie tesne pred záverečnou sirénou. Osobnú drámu prežíval najmä útočník Ondrej Otčenáš. Počas dvojgólového vedenia nepremenil trestné strieľanie, potom to napravil tretím zásahom, ktorý však napokon nebol víťazný. Z jeho strhanej tváre sa po zápase dalo vyčítať úplne všetko. „Bolí to dosť, ale musíme ísť ďalej, séria pokračuje. Vedenie 2:0 sme vôbec nemali pustiť, za stavu 3:2 už som skalopevne veril, že to uhráme. Bohužiaľ, nestalo sa tak. Nepremenené trestné strieľanie ma začalo mrzieť vo chvíli, kedy súper vyrovnal na 2.2. Po mojom treťom zásahu ma to na chvíľu prešlo, ale teraz…veľké sklamanie, aj keď je to šport. Musíme sa dať dokopy a začať odznova,“ snažil sa nabudiť pozitívneho ducha Ondrej Otčenáš. V sobotu je na programe piaty duel na ľade pod Urpínom a hlavná otázka znie, či sa poruší pravidlo úspešnosti hosťujúcich tímov.

Zdroj: hokejportal.sk Foto: Branislav Šníder/HKM Zvolen

Vyrovnané!
1
Galéria
Tománek oprášil "zázračnú" hokejku
1
Galéria
Hokej ZV-BB 11-03-03
8
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM