Jakub Forgács Kultúra

Tipy na trávenie víkendu v Bystrici. Ponuka desiatich akcií, ktoré stoja za návštevu

Nuda v Bystrici rozhodne nehrozí. Stačí mať po ruke šikovný víkendový ťahák s prehľadom podujatí. Vybrali sme pre vás TOP 10!

Ilustračný obrázok k článku Tipy na trávenie víkendu v Bystrici. Ponuka desiatich akcií, ktoré stoja za návštevu
6
Galéria
Zdroj: TASR

GENERÁCIA NULA

31. marca o 10:30, Gymnázium Mikuláša Kováča

„Každý deň začína od nuly, od novej šance, od nového života.“ V piatok môžete zažiť prezentáciu autorov banskobystrického literárneho zoskupenia Generácia Nula.

NOC S ANDERSENOM

31. marca o 17:00, Verejná knižnica Mikuláša Kováča

Nevšedné podujatie v knižnici je po roku späť. Bystrickí školáci navštívia zážitkové podujatia pre žiakov základných škôl.

TUNING NIE JE ZLOČIN

31. marca o 21:00, parkovisko pred hypermarketom Tes­co

Nadšenci tuningu si prídu na svoje už na prelome mesiacov. V piatok večer sa na parkovisku pred hypermarketom Tesco v Banskej Bystrici už po druhýkrát chystá akcia Tuning nie je zločin 2017

TAJOVSKÉHO DIVADELNÉ DNI 2017

31. marca – 1. apríla, Banská Bystrica

Regionálna postupová súťaž amatérskeho divadla dospelých je vrcholným podujatím tejto oblasti ZUČ v okresoch Banská Bystrica a Brezno. Hlavným cieľom je prezentovať umeleckú úroveň a výsledky činnosti amatérskeho divadla dospelých v rôznych druhoch a žánroch činoherného, bábkového, hudobného a pohybového divadla.

PASTIERKA VLKOV

1. apríla o 16:00, Divadlo Štúdio tanca

Námetom pre tanečnú inscenáciu sa stala útla detská knižka O Červenej Čiapočke, ktorá tancovala s vlkmi manželov Šukovcov. Tradičný príbeh o zlomyseľnom vlkovi a jeho obetiach by ste v nej hľadali márne.

PANI PROFESORKE Z LÁSKY

1. apríla o 19:00, Štátna opera

Koncert zostavený z árií a duetov svetového operného repertoáru, na ktorom sa ako účinkujúci predstavia absolventi významnej slovenskej vokálnej pedagogičky prof. Vlasty Hudecovej.

BAD KARMA BOY

1. apríla o 19:00, Záhrada – Centrum nezávislej kultúry

Bad Karma Boy kombinujú melodiku svojich songov s vrstveným vokálom, minimalistickou reverbovou gitarou a aranžmánmi, v ktorých okrem klávesových liniek znejú aj omnichord alebo vibrafón. Teraz ich jedinečné skladby budete môcť užiť aj pod Urpínom.

SEMIFINÁLE PLAY-OFF: BANSKÁ BYSTRICA X MARTIN

1. a 2. apríla o 18:00, zimný štadión

Bystrickí hokejisti cez víkend odštartujú semifinálové boje. Príďte na domáci ľad podporiť baranov na ceste za vytúženým titulom!

JARNÉ VÝMENNÉ STRETNTUIE AUTO – MOTO VETERÁNOV A NÁHRADNÝCH DI­ELOV

2. apríla o 6:00, areál SAD na Partizánskej ceste

S príchodom jari sa v Bystrici dočkáme špeciálnej akcie, ktorá poteší srdcia motoristov – tradičného Jarného výmenného stretnutia auto – veteránov a náhradných dielov. Spojené bude aj s prehliadkou múzea motocyklov.

SVETOVÝ DEŇ POVEDOMIA O AUTIZME

2. apríla o 20:00, Námestie SNP

Pri príležitosti Svetového dňa povedomia o autizme sa v nedeľu spolu so svetovými dominantami rozsvieti na modro aj Barbakan, Budova Europa SC a hodinová veža na Námestí SNP.

Foto: ilustračné

V OBRAZOCH: Námestie SNP v Bystrici
6
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Facebook
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM