Jakub Forgács Kultúra

TIPY na podujatia v Bystrici: Vo výbere TOP 12 akcií nechýba ani EYOF

Či patríte k milovníkom dobrého filmu, muziky alebo športu, počas týždňa si pod Urpínom rozhodne prídete na svoje.

Ilustračný obrázok k článku TIPY na podujatia v Bystrici: Vo výbere TOP 12 akcií nechýba ani EYOF
Zdroj: TASR

Čierny telefón

18. júla o 21.30 hod., Amfiteáter

Finney Shaw je normálny trinásťročný chlapec, ktorému zmení život sadistický vrah, ktorý ho unesie a uväzní vo zvukotesnej pivnici, kde nemá zmysel volať o pomoc. Ale potom zazvoní na stene visiaci odpojený telefón a na Finneyho začnú zo slúchadla hovoriť predchádzajúce únoscove obete. Tie majú jeden spoločný cieľ – postarať sa o to, aby Finneyho príbeh neskončil tak tragicky ako ten ich.

Čo sa skrýva v depozitári ?

19. júla o 17.00 hod., Matejov dom

Odhaľte spolu s historikom, archeológom, numizmatikom, kustódom a etnologičkou tajomstvá klenotov, ktoré v sebe ukrýva depozit Stredoslovenského múzea. Tentokrát vám historik Peter Račko odkryje tajomstvá dejín športu v meste pod Urpínom.

Veľa šťastia, pán Veľký

19. júla o 21.30 hod., Amfiteáter

Nancy (Emma Thompson) za celý svoj život spala iba s vlastným mužom, ktorý navyše v posteli nestál za nič. Keď zostane sama, uvedomí si, že vlastne vôbec netuší, čo je to dobrý sex. Namiesto čítania ženských časopisov a študovania odbornej literatúry sa rozhodne pre podstatne rýchlejšiu a jednoduchšiu formu vzdelávania v tomto obore a objedná si služby skúseného profesionála. Lenže presvedčiť samu seba je tá najťažšia vec na svete, a preto prvé stretnutie s pánom Veľkým v hotelovej izbe dopadne trochu inak, ako Nancy očakávala.

The Carpenter Ants

20. júla o 17.00 hod., Záhrada Centrum nezávislej kultúry

Partnerské mestá Charleston a Banská Bystrica pozývajú na The Carpenter Ants, na benefičný koncert na podporu mesta Summy

Letná joga v Mestskom parku

20. júla o 18.00 hod., Mestský park

Pribaľte si svoju podložku. Doneste svojich priateľov, deti, kolegov ale aj susedov a doprajte si ten za úžasný relax s tímom lektorov. Bez ohľadu na vek a ohybnosť – každý je vítaný.

Havo Slavo

21. júla o 10.00 hod., Divadlo pod balkónom

Interaktívny príbeh o malom psíkovi Slavkovi, ktorého najviac zo všetkého trápi, že mu každý hovorí, aký je malý. Slavko sa preto rozhodne vydať do sveta a dokázať všetkým, že on je už veľký. Na svojej ceste zažije „veľké„ dobrodružstvá, aby napokon pochopil, že aj malí dokážu vykonať veľké veci a doma, pri kamarátoch na dvore, je mu najlepšie.

Výroba voskoviek z prírodných materiálov – workshop

21. júla o 16.00 hod., Tihányiovský kaštieľ

Odhaľte spolu so svojimi deťmi tajomstvá rastlinných farieb, ktoré môžete využiť aj doma pri svojich tvorivých aktivitách. Naučte sa vyrábať voskovky z prírodných materiálov a farbív, ktoré si odnesiete domov alebo si ihneď namaľujte svoj obrázok.

Letné prehliadky mesta – 16. storočie

21. júla o 17.00 hod., Budova Radnice

Každý štvrtok iné storočie, začiatok vždy o 17.00 hod. Stretnutie pred budovou radnice so sprievodcom.

Prehľad víkendových akcií nájdete na nasledujúcej strane.

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM