Jakub Forgács Správy

TIP na výlet bližšie ku hviezdam: Na bystrickej hvezdárni bude atraktívny PROGRAM

Už o pár dní sa bude konať Deň hvezdární a planetárií. Na čo všetko sa môžu tešiť malí a veľkí návštevníci?

Ilustračný obrázok k článku TIP na výlet bližšie ku hviezdam: Na bystrickej hvezdárni bude atraktívny PROGRAM
Zdroj: Pexels.com

Deň hvezdární a planetárií 2023 sa uskutoční počas víkendu 25. a 26. marca v rôznych slovenských astronomických inštitúciách. Podujatia pre širokú verejnosť na prelome astronomickej zimy a jari pripomínajú význam odbornej, vzdelávacej a popularizačnej činnosti hvezdární a planetárií. Informoval o tom predseda Slovenskej astronomickej spoločnosti pri Slovenskej akadémii vied (SAV) Rudolf Gális.

Návštevníci budú mať možnosť vidieť výber toho najzaujímavejšieho z astronomických programov, zažiť praktické ukážky, oboznámiť sa s výsledkami odbornej činnosti, ale aj zaujímavosťami zo zákulisia astronómie a výskumu vesmíru.

Program v Bystrici

V sobotu 25. marca bude Deň hvezdární a planetárií aj na Hvezdárni v Banskej Bystrici. Informuje o tom na sociálnej sieti.

Program odštartuje o 14.00 hod. Vesmírom pre najmenších. O 15.30 hod. sa bude hovoriť o planetárnej obrane, o 17.00 hod. o mýtoch a omyloch v astronómii a o 19.00 hod. prebehne večerné pozorovanie oblohy. Možné bude aj pozorovanie Slnka (v prípade jasného počasia) a prebehne tiež beseda s hvezdármi.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM