Správy

Tešíte sa na letné FESTIVALY? Na 8 vlajkových akcií v kraji vás odvezú FESTBUSY

Festbusy ako posilové spoje doplnia klasické linky medzimestskej dopravy, ktoré vo večerných a nočných hodinách už nepremávajú.

Ilustračný obrázok k článku Tešíte sa na letné FESTIVALY? Na 8 vlajkových akcií v kraji vás odvezú FESTBUSY
Zdroj: Unsplash.com

Po úspechu z vlaňajška sa Banskobystrický samosprávny kraj (BBSK) postará aj v tomto roku o dopravu na osem vlajkových kultúrnych podujatí v kraji. Posilní ju špeciálnymi autobusmi, ktoré prepravia návštevníkov na letné festivaly. Informoval o tom vo štvrtok v Banskej Bystrici predseda BBSK Ondrej Lunter.

Pridajú takmer 200 spojov

Festbusy ako posilové spoje doplnia klasické linky medzimestskej dopravy, ktoré vo večerných a nočných hodinách už nepremávajú. Návštevníci tak môžu nechať autá doma, čím predídu problémom s parkovaním a môžu sa zabávať bez obmedzení.

„Pridáme až 189 spojov, ktoré najazdia viac než 7-tisíc kilometrov. Po skúsenostiach z minulého roka to náš rozpočet bude stáť okolo 15-tisíc eur,“ konštatoval Lunter s tým, že podrobnejšie informácie nájdu záujemcovia na webe kraja.

Festbusy vypravia na Zámocké hry zvolenské, folklórny festival Horehronské dni spevu a tanca v Heľpe, gemersko-malohontské folklórne slávnosti Klenovská rontouka, Folklórne slávnosti pod Poľanou v Detve, festival Koliesko v Kokave nad Rimavicou, Novohradský folklórny festival v Lučenci, Hontiansku parádu v Hrušove a na festival humoru a satiry Kremnické gagy.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne správy

Video: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM