Jakub Forgács Rôzne

Teraz prehovorila ulica: Toto treba na Fončorde prioritne riešiť!

Obyvateľov nášho mesta trápia viaceré problémy, ktoré sa podľa nich neriešia tak, ako by mali. Oslovili sme preto ľudí žijúcich na bystrickej Fončorde, aby nám prezradili, čo všetko by podľa nich bolo treba na tomto sídlisku zmeniť.

Ilustračný obrázok k článku Teraz prehovorila ulica: Toto treba na Fončorde prioritne riešiť!
Foto: Marcel Páleš / Zdroj: Dnes24.sk

V uliciach Fončordy nám ochotne prezradilo viacero tamojších obyvateľov, čo by podľa nich malo vedenia mesta prioritne riešiť. „Akurát sme sa rozprávali doma, že sa po zime nejako nerobili poriadky na uliciach, skoro nikde v meste,“ prezradil predavač Daniel Kostolný (42). „Všade na chodníkoch aj cestách je bordel, konáriky, lístie a špaky. Mesto by s tým malo niečo robiť“ dodal Daniel.

Podľa Bystričana Petra (27) sú na viacerých miestach v meste zničené chodníky a inak tomu nie je ani na Fončorde. „Opravu by si zaslúžili chodníky okolo kúpaliska, cez park okolo Lidlu dole na THK a aj ďalej na Fončorde,“ vysvetlil. Poukázal tiež na zrušený jazdný pruh pri bystrickom nákupnom centre. „Je pekné, že zrušili jeden smer a pridali tam pruh pre cyklistov, ale okrem vyberania pokút, ak tam niekto vbehne, to nemá žiadny zmysel,“ myslí si.

„Na Fončorde je mnoho ihrísk a skoro ani na jednom nie je poriadny basketbalový kôš. A keď aj nejaký je, tak len jeden na tisíc detí,“ posťažovala sa gymnazistka Simona (16), ktorá doplnila, že kedysi tu koše boli, ale už sa viaceré pokazili, a tak by bolo dobré ich buď opraviť alebo osadiť nové.

Názory našich respondentov sme poslali aj kompetentným na bystrickú radnicu, aby sme pre ľudí prezistili, čo je a čo nie je možné tak skoro na danom sídlisku z ich prianí a pripomienok riešiť. Aj napriek stanovenej uzávierke, sme však z mestského úradu nedostali odpoveď.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM