Správy

Ťažký sneh a vietor spôsobujú rozsiahle výpadky elektriny. Bez prúdu sú aj ľudia pri Bystrici

Sever stredného Slovenska sa trápi s výpadkami elektriny. Tie sa dotkli aj obyvateľov neďalekej obce.

Ilustračný obrázok k článku Ťažký sneh a vietor spôsobujú rozsiahle výpadky elektriny. Bez prúdu sú aj ľudia pri Bystrici
5
Galéria
Zdroj: TASR

Sever stredného Slovenska sa trápi s výpadkami elektriny. „Predpoveď počasia je nepriaznivá. Energetici budú poruchy odstraňovať postupne podľa priority a dostupnosti jednotlivých miest,“ uviedol Miroslav Gejdoš, hovorca Stredoslovenskej distribučnej (SSD).

„Ťažký sneh a silný vietor spôsobujú na severe stredného Slovenska rozsiahle výpadky elektriny. Aktuálne je bez elektriny zhruba 15-tisíc odberných miest. Mimo prevádzky je 170 distribučných trafostaníc v správe Stredoslovenskej distribučnej,“ pokračoval Gejdoš.

„V okrese Banská Bystrica je bez prúdu niekoľko desiatok odberateľov v Podkoniciach,“ konkretizoval hovorca.

„Vo väčšine prípadov sú za výpadkami stromy popadané na elektrické vedenia, polámané a poškodené stĺpy či izolátory. Pracovníci údržby SSD sú v teréne s maximálnym nasadením a postupne budú odstraňovať podľa priority všetky poruchy. Je otázne, ako dlho im to bude trvať, pretože počasie je veľmi nepriaznivé a na niektoré miesta sa nedá dostať. Viaceré postihnuté lokality sú husto zasnežené ťažkým mokrým snehom, prípadne je terén úplne rozmočený,“ dodal Gejdoš so slovami, že množstvo porúch treba pritom odstraňovať v lesoch a na odľahlých miestach.

Foto: ilustračné

Elektrina, prúd
5
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM