Marcel Mojžiš Rôzne

Ťažkosti v Železiarňach Podbrezová: Zamestnanci čerpajú nútené dovolenky

Po U.S. Steel Košice hlási ťažkosti s dostatočným počtom zákaziek ďalší hutnícky závod zo Slovenska. Časť z 3 000 zamestnancov Železiarní Podbrezová si momentálne musí čerpať dovolenku pre klesajúci záujem o výrobky z ocele.

Informoval o tom denník Pravda. Podľa vedenia podniku nejde o nič mimoriadne a situácia sa zmení už v decembri. K drobnému znižovaniu stavu zamestnancov napriek tomu môže prísť už v januári.

„Práce je o kus menej, ako bývalo. Momentálne sa to rieši tak, že ľudia si berú dovolenky a výroba zatiaľ vôbec nestála“, povedal denníku šéf odborov v Železiarňach Podbrezová Pavol Koštial. Vedenie podniku nedostatok zákaziek rieši neprijímaním nových zamestnancov za ľudí odchádzajúcich do penzie, či neobnovovaním zmlúv na dobu určitú.

„Už v decembri budeme vyrábať viac, ako sme plánovali. Výrobu sa snažíme plánovať čo najefektívnejšie, a tak keď máme menej zákaziek snažíme sa ľudí posielať na dovolenku,“ povedal Pravde Vladimír Soták, generálny riaditeľ Železiarní Podbrezová. Podľa zamestnancov sa až v januári reálne uvidí, ako bude napredovať výroba v prvých troch mesiacoch budúceho roka.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM