Tlačové správy

Táto politická strana sa nemazná! Pozrite sa, ako chcú vyriešiť nezamestnanosť na Slovensku

Na politickú scénu prichádza strana, ktorá ponúka nové riešenie zníženia nezamestnanosti na Slovensku. Prečítajte si, čo by pomohlo ľuďom v núdzi. Čo myslíte?

Ilustračný obrázok k článku Táto politická strana sa nemazná! Pozrite sa, ako chcú vyriešiť nezamestnanosť na Slovensku
Zdroj: YouTube.com

(politická reklama)

Zakázať zisk bankám ako jeden z krokov riešenia nezamestnanosti na Slovensku. To je riešenie, ktoré chce presadzovať VZDOR – strana práce aj na pôde Európskeho parlamentu, do ktorého jej zástupcovia kandidujú.

Vedenie strany pracuje s faktom, že Národná banka Slovenska oznámila čistý zisk bánk v našej krajine od januára do augusta minulého roka vo výške 390,3 miliónov eur. “Ak by sme tieto peniaze v spomenutom období preinvestovali do zamestnanosti, dokázali by sme priamo platiť približne 100 000 nezames­tnaných sumou 500 eur v hrubom každý mesiac! Ak si uvedomíme, že títo ľudia by vykonávali prácu, ktorá by prinášala výnosy, z nezamestnaných, ktorých Slovensko eviduje približne 400-tisíc, len tento jeden zákaz úžery by priniesol ich zníženie minimálne o polovicu! Banky a finančné skupiny sú v súčasnej dobe najvačšími parazitmi prisatými na pracujúcej triede,“ vraví predsena strany VZDOR a líder európskej kandidátky Stano Pirošík. Ako ďalej vylásil líder strany „všetky peniaze, ktorými banky operujú, pochádzajúc z práce vykorisťovanej vačšiny. Ide o úžernícky bezprácny zisk, ktorý by mal byť postavený mimo zákon ako príživníctvo.“

Politické strany sú len platené lútky oligarchie

Strana myslí zákaz zisku bankám vážne. Svedčia o tom ďalšie vyhlásenia, podľa ktorých korporácie nestratia ani cent zo svojich obrovských ziskov ani počas krízy. “Na druhej strane nás ´štandardné´ politické strany, teda platené lútky oligarchie, presviedčajú, že je treba škrtať, šetriť a uskromniť sa. Je to dôkazom toho, že kapitalistický režim ako aj samotná Európska únia stoja na strane vykorisťovateľov a hája výhradne ich záujmy. My chceme v tomto boji presadzovať naopak záujmy triedy vykorisťovaných,“ povedal pre náš portál Pirošík.

Štát ako poskytovaľ pôžičiek s nízkym úrokom

Prácu bánk by mal podľa predsedu strany VZDOR v budúcnosti prevziať štát a výnosmi by mal riešiť sociálne otázky obyvateľov. “Banka má ľuďom slúžiť, byť akýmsi fondom obyvateľstva, ktorý im dokáže poskytnúť úvery s minimálnym úrokom a nahromadené peniaze využíva pre výstavbu hospodárstva a tvorbu pracovných miest. Návraty z investícií by mali patriť celej spoločnosti, nie jednotlivým magnátom,” vysvetľuje.

Zástupcovia strany si uvedomujú, že takýto krok by si vyžadoval zásadnú podporu. Zákaz zisku bankám budú jej zástupcovia presadzovať nielen na Slovensku, ale aj v rámci ostatných krajín EÚ s pomocou spriateľených zahraničných strán.

Počas kampane do Európskeho parlamentu chcú aktivisti strany zbierať podpisy občanov pod petíciu za uzákonenie minimálnej mzdy 600 eur naSlovensku. Už teraz avizujú veľký záujem obyvateľov o takúto legislatívnu zmenu. Pirošík dodáva: „Ak môžu banky formou úžery zarobiť 390,3 mil. eur za pár mesiacov, je takáto požiadavka absolútne oprávnená.“

Strana spustila novú volebnú stránku www.volitnestaci.sk a sympatie jej ľudia vyjadrujú aj na ich facebook profile https://www.facebook.com/vzdorhp. Oficiálnu stránku hnutia nájdete tu: http://vzdor.org/

Predseda strany prezentuje myšlienky strany v priloženom VIDEU.

VZDOR – strana práce sa prezentuje ako radikálne ľavicová strana, jej cieľom je socializmus, avšak nie taký, aký tu bol pred rokom 1989. Ten bol podľa ich predsedu deformovanou formou socialismu, „i keď v tisícke ohľadoch bol stale lepším ako je dnešný kapitalizmus.“ Členovia strany odštartovali činnosť v minulom roku pri akcii „Ani cent Baťovcom“, ktorá finišovala protestom pred Bojnickým zámkom a stretla sa s veľkým ohlasom v spoločnosti.

foto: youtube.com

Za obsah zodpovedá objednávateľ tejto tlačovej správy. Jeho názory sa nemôžu spájať so stanoviskami a postavením siete portálov Global 24.

VZDOR príhovor predsedu
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM