Jakub Forgács Správy

Takmer 1300 Bystričanov chce voliť zo zahraničia. Z ktorých krajín najčastejšie?

Parlamentné voľby sa nezadržateľne blížia a my už vieme, koľko Bystričanov požiadalo o možnosť voliť zo zahraničia. Je ich podstatne viac ako pred štyrmi rokmi.

Ilustračný obrázok k článku Takmer 1300 Bystričanov chce voliť zo zahraničia. Z ktorých krajín najčastejšie?
25
Galéria
Zdroj: shutterstock

Parlamentné voľby sa budú konať 29. februára 2020. Mnohí ľudia však v tomto čase budú mimo krajiny. O voľbu poštou zo zahraničia museli požiadať, čo urobili aj mnohí Bystričania.

„O možnosť voliť zo zahraničia požiadalo 1295 obyvateľov mesta Banská Bystrica, čo v porovnaní s voľbami v roku 2016 viac, nakoľko vtedy túto možnosť využilo 571 ľudí,“ uviedla pre spravodajský portál Dnes 24 hovorkyňa primátora Dominika Mojžišová.

„Najviac žiadostí evidujeme z Českej republiky, Nemeckej spolkovej republiky, zo Spojeného kráľovstva či Rakúskej republiky,“ vymenovala Mojžišová.

Takýto voliči by si však voľbu poštou nemali nechávať na poslednú chvíľu. Obálka s odovzdanými hlasovacími lístkami musí byť doručená najneskôr do 28. februára 2020.

Ak vás zaujíma, kto všetko z Bystrického okresu sa uchádza o kreslo v parlamente, pozrieť si to môžete TU!

Keďže aktuálne je v meste snehu ako šafranu, v priloženej fotogalérii si môžete pozrieť aj zábery zasneženej Bystrice spred roka!

Foto: ilustračné

V OBRAZOCH: Bystričania sa dočkali zimy s poriadnou snehovou nádielkou
25
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM