Stanislav Černák Rôzne

Drina špeciálnych jednotiek za extrémneho počasia: Kukláči na Lešti museli zlaňovať aj z vrtuľníka

Družstvo Pohotovostného policajného útvaru (PPÚ) zo Žiliny sa stalo víťazom 7. ročníka medzinárodnej súťaže zásahových jednotiek krajín V4, ktorá sa v týchto dňoch konala vo Vojenskom výcvikovom priestore Lešť.

Ilustračný obrázok k článku Drina špeciálnych jednotiek za extrémneho počasia: Kukláči na Lešti museli zlaňovať aj z vrtuľníka
Zdroj: TASR

Za víťazným družstvom zo Žiliny skončili policajní špecialisti z PPÚ Banská Bystrica a tretie miesto obsadilo družstvo Zásahovej jednotky z Ostravy.

Ako nás informoval riaditeľ odboru výcviku Prezídia Policajného zboru Miloš Smejkal, súťažilo dohromady 11 päťčlenných družstiev – osem slovenských krajských pohotovostných policajných útvarov, tím Riaditeľstva hraničnej a cudzineckej polície zo Sobraniec a dve družstvá z Českej republiky.

Náročné disciplíny

„Družstvá špeciálnych jednotiek súťažili v náročných fyzických disciplínach, navyše za extrémneho počasia, keď ďalším súperom pre všetkých bol najmä vietor a dážď," povedal Miloš Smejkal.

Súťažiace tímy čakalo šesť disciplín. Zamerané boli na špeciálnu taktickú prípravu a streľbu. Špecifikom bola disciplína prekonávania prekážkovej dráhy. Policajti v nej museli zvládnuť zlaňovanie z vrtuľníka, prejsť cez vodnú prekážku a napríklad aj dokázať zneškodniť potenciálneho nepriateľa v uzatvorenom objekte.

Na objektívnosť a nezaujatosť jednotlivých disciplín dohliadali viacerí experti policajného výcviku z krajín V4.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM