Jakub Forgács Futbal

Superpohár malého futbalu v Bystrici: Na poslednom turnaji sezóny si to rozdali tí najlepší

A je dobojované. Hráči najlepších tímov Mestskej únie malého futbalu v Banskej Bystrici si svoje sily zmerali na Superpohári. Vieme, ako dopadli výsledky jednotlivých stretnutí a aj to, kto sa stal víťazom.

Ilustračný obrázok k článku Superpohár malého futbalu v Bystrici: Na poslednom turnaji sezóny si to rozdali tí najlepší
Zdroj: Dnes24.sk

V sobotu sa v športovej hale Badín uskutočnil záverečný turnaj Mestskej únie malého futbalu v Banskej Bystrici – Superpohár 2014. Na turnaji štartovali: víťaz Extraligy – Torpédo Tempra, vicemajster Extraligy – Fitaréna, víťaz I. ligy – Skackavá a víťaz Pohára MÚMF – Mladosť.

Semifinále

V prvom semifinále si zmerali sily víťaz extraligy s víťazom III. ligy. Favorita potrápili hráči Mladosti, počas celého zápasu bol jednogólový rozdiel. Až v závere stretnutia Torpédo strhlo víťazstvo na svoju stranu a postúpilo do finále Superpohára.

Torpédo Tempra – Mladosť 4:2 (2:1)

  • góly: P. Kvaltíny, P. Špirka, M. Kováč, P. Belko – M. Čief, D. Andraščík
  • bez kariet
  • rozhodovali: V. Kosec, I. Sádovský.

V druhom semifinále využili hráči Skackavej oslabenie Fitarény, ktorá odohrala celý zápas bez striedania. V prvom polčase si víťaz I. ligy vypracoval dvojgólový náskok. V druhom dejstve aktéri strielali góly „na striedačku“ až do stavu 4:5, potom dvomi presnými zásahmi Skackavá zlomila odpor súpera a najmä zásluhou štyroch presných zásahov Willwébera postúpila do finále.

Fitaréna – Skackavá 4:7 (1:3)

  • góly: P. Stacho 2, M. Jobko, M. Gašpar – Ľ. Willwéber 4, P. Výlupok 2, P. Prikryl
  • ŽK: M. Mráz – Ľ. Willwéber, J. Malachovský
  • rozhodovali: V. Kosec, I. Sádovský.

Stretnutie o 3. miesto

V zápase o 3. miesto sa prejavila únava Fitarény, aj keď vyhrávala do polčasu 0:1, v druhom polčase Andraščík hattrickom zabezpečil bronzovú priečku Mladosti.

Mladosť – Fitaréna 3:2 (0:1)

  • góly: D. Andraščík 3 – M. Jobko 2
  • bez kariet
  • rozhodovali: V. Kosec, I. Sádovský.

Finále

Stretnutie o víťaza Superpohára bolo bohaté na góly. V prvom polčase si Torpédo vypracovalo najtesnejšie vedenie, 4:3. Do druhého polčasu lepšie vstúpili hráči Torpéda, keď štyrmi gólmi v rade odskočili súperovi na rozdiel piatych gólov, čo sa ukázalo ako zlomové. Od tohto momentu sa už len dohrávalo a Torpédo si udržalo vedenie až do konca zápasu.

Torpédo Tempra – Skackavá 12:7 (4:3)

  • góly: P. Kvaltíny 3, P. Špirka 3, P. Belko 2, M. Borbély 2, M. Kováč 2 – P. Výlupok 3, Ľ. Willwéber 2, P. Prikryl, R. Škarba
  • bez kariet
  • rozhodovali: V. Kosec, I. Sádovský.

Po finále Superpohára sa odovzdávali poháre a odmeny pre víťazov jednotlivých líg a finančné odmeny pre najlepších strelcov jednotlivých líg. Sumár víťazov líg a najlepších strelcov sme vám v článku priniesli už pred pár dňami.

Foto: MÚMF

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM