Monika Obrtalová Krimi

Súdia muža obžalovaného za lúpežné prepadnutie

Senát Okresného súdu Banská Bystrica začal dnes pojednávať prípad lúpežného prepadnutia sudcu Krajského súdu v Banskej Bystrici Slavoja S. a jeho manželky a dcéry, z ktorého prokurátor obžaloval 34-ročného Mareka D. z mesta pod Urpínom. Obžalovaný aj

Dohodu o vine a treste odmietli uzavrieť prokurátorka aj obžalovaný, ktorý tvrdí, že je nevinný a skutok nespáchal. Marek sa zodpovedá aj z prečinu porušovania domovej slobody, ktorého sa mal tak isto ako zločinu lúpeže dopustiť v spolupáchateľstve. Podľa obžaloby Marek S. spolu so zatiaľ nezisteným komplicom mal sudcu a jeho rodinu prepadnúť 2. novembra minulého roku medzi 19.30 a 19.45 v ich dome v Slovenskej Ľupči neďaleko Banskej Bystrice. Páchatelia sa dnu dostali po tom, ako jeden z nich rozbil sklo na okne kuchyne. Sudcovi, jeho manželke a ich dcére prikázali ľahnúť si na podlahu a následne im prinesenou páskou zviazali nohy a ruky.

Násilníci sa pýtali obetí, kde majú sejf, prišli si totiž pre peniaze. Žiaden sejf sa však v dome nenachádzal. Po tom, ako sa prepadnutého spýtali, kde pracuje a on im povedal že na súde, zneisteli. Krátko na to sa vonku ozval hluk motora prichádzajúceho auta, ktoré patrilo susedovi. Obaja lupiči následne z domu ušli. Ešte predtým však dva mobily hodili do hrnca s vodou, aby ich tak znefunkčnili.

Takýto priebeh lúpežného prepadnutia popísal dnes na súde aj poškodený. Nepredpokladá však, že ho prepadli pre niektorú z káuz, ktorú pojednával. Výšku škody, ktorú utrpel, spresnil na vyše 130 eur. Potvrdil, že on, ani manželka a dcéra žiadne zranenia počas lúpežného prepadnutia neutrpeli. Predseda senátu dnes pojednávanie odročil na 27. júla, kedy by mali vypovedať svedkovia a súdni znalci.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM