Monika Obrtalová Krimi

Súd rozhodol v prípade nehody vo Zvolenskej Slatine

Krajský súd v Banskej Bystrici včera na verejnom zasadnutí o odvolaní obžalovaného šoféra služobného auta Pavla Š. zrušil rozsudok Okresného súdu vo Zvolene vo výroku o treste a spôsobe jeho výkonu. Obžalovaného odsúdil na trest odňatia slobody na dv

Obvinený mal v júni 2008 zaviniť zrážku s vozidlom pri Zvolenskej Slatine, po ktorej prišli o život 33-ročná žena a jej 9-ročný syn. Ako informovala hovorkyňa banskobystrického krajského súdu Nina Spurná, krajský súd mu zároveň uložil peňažný trest vo výmere 1000 eur. Pre prípad, že by výkon peňažného trestu bol úmyselne zmarený, mu uložil náhradný trest vo výmere troch mesiacov. Taktiež krajský súd uložil obžalovanému trest zákazu činnosti viesť motorové vozidlá akéhokoľvek druhu v trvaní troch rokov. Rozhodnutie je právoplatné.

Obžalovaný bol stíhaný za usmrtenie z nedbanlivosti a za ublíženie na zdraví. Pavol Š. viedol v roku 2008 v smere od Zvolena na Zvolenskú Slatinu služobné motorové vozidlo Škoda Octavia. Bolo posledným vozidlom kolóny vozidiel používajúcich zvláštne výstražné znamenia sprevádzajúcich prevoz peňazí Národnej banky Slovenska. V katastri obce Zvolenská Slatina prešiel do protismeru za pozdĺžnu súvislú stredovú čiaru, kde ľavou prednou časťou vozidla narazil do osobného vozidla Volkswagen Polo. Vodička a maloletý chlapec, ktorí sa viezli v tomto aute, prišli vtedy o život. V služobnom vozidle utrpel zranenia aj spolujazdec.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM