Krimi

Sú na Poľane nelegálne vnadiská pre zver? Známe sú VÝSLEDKY previerok polície

Policajti na základe informácií, ktoré mohli nasvedčovať protiprávnemu lovu chránených druhov živočíchov, urobili previerky. Ako dopadli?

Ilustračný obrázok k článku Sú na Poľane nelegálne vnadiská pre zver? Známe sú VÝSLEDKY previerok polície
Zdroj: TASR

V poľovnom revíri Poľana sa nelegálne vnadiská pre zver nenachádzajú. Potvrdila to hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Bárdyová.

Nejde o trestný čin

Pripomenula, že policajti na základe informácií, ktoré mohli nasvedčovať protiprávnemu lovu chránených druhov živočíchov, urobili previerky. Na území však podľa hovorkyne stopy po environmentálnej trestnej činnosti nenašli.

„Porušovanie predpisov pri prikrmovaní zveri a vytváraní vnadísk nie je trestným činom, sú to priestupky vo vecnej príslušnosti okresných úradov,“ podotkla s tým, že polícia nie je vecne príslušná riešiť tieto protiprávne konania. Informovala tiež, že rovnako nerieši prípady útokov voľne žijúcich zvierat na ľudí alebo škody, ktoré spôsobia. „V oblasti ochrany životného prostredia Policajný zbor odhaľuje a vyšetruje len environmentálne trestné činy, ktoré sú definované Trestným zákonom,“ vysvetlila a doplnila, že v prípade potreby však poskytne iným štátnym orgánom v oblasti ochrany životného prostredia súčinnosť.

Reakciu Lesov SR si môžete prečítať na nasledujúcej strane.

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM