Správy

Štyri hodiny a 334 priestupkov: Polícia v celom kraji odhalila najčastejšie porušenia vodičov

Až 334 priestupkov zistili policajti v Banskobystrickom samosprávnom kraji počas štvorhodinovej osobitnej kontroly, ktorá sa konala vo štvrtok 16. mája.

Ilustračný obrázok k článku Štyri hodiny a 334 priestupkov: Polícia v celom kraji odhalila najčastejšie porušenia vodičov
Zdroj: Polícia SR - BB kraj

Cieľom kontroly bolo zlepšiť bezpečnostnú situáciu a pozitívne ovplyvniť disciplínu účastníkov cestnej premávky a vývoj dopravnej nehodovosti.

„Osobitnej kontroly sa zúčastnilo 132 policajtov dopravnej služby, poriadkovej a železničnej polície,“ uviedla pre TASR banskobystrická policajná hovorkyňa Mária Faltániová.

Policajti sa pri kontrole zamerali najmä na zákaz telefonovania počas jazdy, na povinnosti vodičov voči chodcom a cyklistom a povinnosti chodcov a cyklistov v cestnej premávke a tiež na zákaz požívania alkoholu vodičmi pred jazdou a dodržiavanie predpisov na železničných priecestiach.

Počas kontroly policajti zistili u jedného vodiča a jedného cyklistu alkohol. Najviac priestupkov bolo za rýchlosť – 171. Pásy nepoužilo 39 vodičov, priestupkov za technický stav vozidla bolo zistených 15 a 13 vodičov jazdilo bez osvetlenia. Ďalší štyria nesprávne predchádzali a 14 vodičov telefonovalo za volantom.

Foto: FB Polícia – Banskobystrický kraj

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM