Michal Majer Rôzne

Štvrtáci si vyskúšali prácu policajtov

Včera poobede sa uskutočnila spoločná dopravno-preventívna akcia, na ktorej sa zúčastnili dopravní policajti a štvrtáci zo Základnej školy v Radvani. Žiaci s reflexnými vestami a čiapkami si posvietili na dobrých aj zlých vodičov priamo na ceste pri

//„Dopravno-preventívnu akciu sme pripravili pre deti preto, aby si mohli vyskúšať prácu policajtov v teréne a plne sa do nej vžiť, ale hlavne preto, aby z nich boli v budúcnosti dobrí vodiči a aby upozorňovali svojich rodičov na bezpečnú jazdu a na nedodržiavanie predpisov.“ //povedala nadporučíčka Katarína Cimermanová. Deti si mohli vyskúšať meranie rýchlosti vodičov pomocou radaru, zastavovanie vodičov, či zisťovanie alkoholu vodiča v dychu, tzv. fúkanie. Keďže táto akcia bola preventívnou, hlavným cieľom nebolo pokutovať vodičov, ale napomínať ich a upozorňovať ich na bezpečnú a plynulú jazdu v cestnej premávke. Samozrejme len pokiaľ sa však jednalo o malý priestupok.

„Dnes som zastavila vodiča, ktorý nemal zapnuté svetlá a išiel príliš rýchlo. Preto som mu dala pokarhanie a napomenula som ho, aby si nabudúce dal väčší pozor. Okrem toho som mu dala obrázok, ktorý som sama nakreslila. Na obrázku bolo auto s papučou, aby vodič pochopil, že spravil chybu. Som šťastná že dnes som policajtkou, pretože uniformu by som chcela nosiť aj keď budem veľká.“ povedala malá policajtka Dominika. Táto spoločná akcia sa páčila vodičom, deťom, ale aj samotnej učiteľke Základnej školy v Radvani, pani Hanckovej: „Moji žiaci sa okrem iných súťaží zúčastnili aj súťaže Policajt môj kamarát, preto dnes, v Deň bezpečnosti na cestách, svoje zručnosti ukázali na poste policajtov." Policajný zbor plánuje spoluprácu zo základnými školami a samotnými žiakmi rozvíjať v tomto smere aj naďalej.

ddk

policajti_deti
14
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM