Monika Obrtalová Kultúra

Štúdio tanca zatvára sezónu Penou dní

Činoherno-tanečnou inscenáciou Pena dní, inšpirovanou dielom francúzskeho spisovateľa Borisa Viana, uzavrie túto sezónu Štúdio tanca pred odchodom do zahraničia. Predstavenie máte teda možnosť vidieť ešte zajtra 10. júna o 19.00 hodine v priestoroch

Predstavenie sa zrodilo vďaka spolupráci Štúdia tanca so slovenským činoherným režisérom Jakubom Nvotom. Na základe úspechu pri tvorbe predchádzajúcich projektov sa pustili aj do najnovšej inscenácie. „Keď sa človek zamiluje, keď túži po kráse, keď skutočne cíti, že každým okamihom žije – to je pena dní. Prchavé okamihy, pre ktoré navždy a radi umierame na krásu. Všetko ostatné je pusté. Dlhotrvajúca, nekončiaca beznádej a márnosť doby nás dusí. Žijeme oboje naraz, akoby súčasne nebo a peklo. Rozdiel je láska,“ vyjadril sa na margo predstavenia jeho režisér Jakub Nvota.

Okrem hravosti, vtipu, ľahkej irónie a samozrejme lásky prekvapí divákov aj nádych dadaizmu a surrealizmu. Atmosféra je zo začiatku hravá a optimistická, no postupne začína temnieť a na publikum pomaly doľahne tieseň, s ktorou sa stretávajú aj hlavné postavy príbehu. „Intenzita milostného prežitku sa stupňuje s existenčnou bezútešnosťou. Láska nás volá do svojho sveta, do peny dní. Ak je jej v reálnom svete príliš, sme odrazu slabší odolávať každodennému zlu. Sme múry čo zhoria, ale prekrásne,“ dodáva na záver režisér Jakub Nvota.

Zdroj a foto: studiotanca.sk VIDEO z predstavenia si môžete pozrieť na: http://www.bystrica24.sk/news.php?…

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM