Monika Obrtalová Kultúra

Štúdio tanca vystúpilo na Festivale divadiel strednej Európy

Banskobystrické Divadlo Štúdio tanca sa na úvod divadelnej sezóny predstavilo v sobotu na 6. ročníku Festivalu divadiel strednej Európy v Košiciach.

„Dramaturgia tohto festivalu venovala úvod sobotňajšieho večera tancu a do programu zaradila postmoderný balet Príliš blízko na návrat,“ konkretizovala projektová manažérka divadla Ľubica Demianová. Príliš blízko na návrat je multimediálne tanečné predstavenie choreografky Kataríny Mojžišovej, ktoré pracuje s hudbou holandského skladateľa Karla von Kleista a multimediálnou javiskovou scénou rakúskeho dua Machfeld. Je príbehom o hľadaní duše.

Divadlo zároveň pozýva milovníkov tanečného umenia na septembrové predstavenia. Veselosti minulosti (12.9.) v choreografii Milana Tomášika s hudbou Kataríny Málikovej sú o dvoch svetoch, ktoré sa spájajú v rekonštrukcii minulého a údernosti súčasného tanca, v oboch však dominuje priestorová dynamika a radosť z tancovania, priblížila Demianová.

Inscenácia Tak dávno som ti nenapísala (19.9.) v choreografii Zuzany Hájkovej a s hudbou Antona Popoviča je obrazom štyroch období v živote ženy, ktorými počas svojho života prechádza, zažívajúc vážnejšie i úsmevné okamihy v nich. „Na október Divadlo Štúdio tanca pripravuje 9. ročník festivalu Štyri (+1) dni tanca pre vás (15.–20.10.),“ pokračovala Demianová. Na festivale uvedie premiéru tanečnej inscenácie Zuzany Hájkovej Lososy.

bystrica24.sk/tasr

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM