Monika Obrtalová Kultúra

Štúdio tanca uvedie premiéru rozprávky Stromy

Banskobystrické Divadlo Štúdio tanca uvedie nový celovečerný tanečný projekt - rozprávku Stromy.

„Koniec roka a očakávané vianočné sviatky budú v našom divadle spojené s rozprávkovým príbehom určeným nielen pre naše deti, ale aj pre deti v nás,“ uviedla Ľubica Demianová, projektová manažérka Divadla Štúdio tanca. Dodala, že zázračný príbeh o tom, ako sa rodia umelci, budú môcť diváci vidieť v premiére 7. decembra o 18.00 h a následne v štyroch reprízach v decembri. Pre Divadlo Štúdio tanca ide o 31. celovečerný projekt, ktorý symbolicky a veselo uzatvára rok 2011, priblížila Demianová.

Podľa jej ďalších slov tanečná inscenácia má originálnu hudbu, je nádherne výtvarne spracovaná a spolu s profesionálnymi tanečníkmi Divadla Štúdio tanca v nej účinkuje aj 15 detí vo veku sedem až 11 rokov zo súkromnej základnej školy Fantázia. „Mnohí sa sťažujú, že dnešné deti nevnímajú krásu klasického umenia. Rozprávka ukazuje pútavý príbeh o tom, ako sa v zázračnom mestečku rodia umelci. Príbeh bez zbytočného moralizovania odkrýva podstatné veci, tie, ktoré sú očiam neviditeľné. Tie, pre ktoré treba otvoriť srdce. A zasadiť stromy.“ Rozprávka hovorí príbeh o tom, ako rôzne druhy umenia premieňajú každodenný život na nevšedné zážitky, ako umenie empatie a porozumenia stojí v strede všetkých umení, uzavrela Demianová.

Katarína Baksová, učiteľka školy Fantázia povedala, že táto spolupráca trvá už niekoľko rokov, počas ktorých sa podarilo urobiť viac malých, ale i väčších projektov. Medzi väčšie patrí rozprávka o Sestre drakom unesenej a súčasný projekt, rozprávka Stromy. „Deti už z predchádzajúcej spolupráce poznajú Divadlo Štúdio tanca, a tak vedia, koľko práce za divadlom a tvorbou inscenácie je, a ako chutí potlesk po predstavení. Či už jedna, alebo druhá strana, všetci sa vždy tešia na prácu v ozajstnom divadle s ozajstnými tanečníkmi a pre divákov. Je to pre ne veľká udalosť, skúsenosť a zážitok,“ dodala Baksová.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM