Monika Obrtalová Rôzne

Štúdio tanca otvorí novú sezónu opäť v Artkine

Po prvej náročnej, ale veľmi úspešnej polovici roku 2010, otvorí Štúdio tanca v Banskej Bystrici novú sezónu opäť v priestoroch Artkina v bystrickom PKO. Bývalý Dom kultúry bude už od septembra dejiskom repríz najaktuálnejších predstavení ako Pena dn

Od marca 2011 plánuje Štúdio tanca zahájiť jarnú sezónu v nových priestoroch v podobe multifunkčného centra. To má poskytnúť návštevníkom divadla nielen kultúrny zážitok z divadelných predstavení, festivalov, koncertov a výstav, ale aj priestor pre sebarealizáciu v rámci rôznych zaujímavých workshopov a kurzov, vedených profesionálnymi tanečníkmi Štúdia tanca.

V roku 2010 spolupracovalo divadlo na dvoch nových predstaveniach s významným režisérom Jakubom Nvotom a slovenským skladateľom Andrejom Kalinkom. Výsledkom je činohernotanečné predstavenie podľa rovnomenného literárneho diela Borisa Viana s názvom Pena dní. Inšpiráciou bola pre tanečníkov umeleckého súboru aj spolupráca so španielsko-slovenskou choreografickou dvojicou Olga Cobos a Peter Mika pri tvorbe pútavej tanečnej inscenácie Posed.

Spomínané predstavenia mali premiéru v marci a v apríli tohto roku a zaznamenali markantný úspech u odbornej i laickej verejnosti. Obdobím zmien však prechádzal aj umelecký súbor tanečníkov. Martinu Beňačkovú a Michaela Nezvalovú od novej sezóny 2010/2011 nahradia Lucia Horváthová a Lenka Rajchmanová .

Zdroj: Štúdio tanca

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM