Slávka Kellová Rôzne

Študentská kvapka krvi

Slovenský Červený kríž aj tento rok pokračuje v tradícii Študentskej kvapky krvi. Začne sa 17. októbra 2011 a potrvá 5 týždňov do 18. novembra. Nájdite si aj vy Čas na život!

Študentskú kvapku krvi a jej 17. ročník sa rozhodli medzi inými tento rok podporiť aj Junior a Marcel z Fun radia. Tohtoročná celoslovenská kampaň odštartuje odberom krvi vo Fun radiu 17. októbra, počas ktorého odznejú aj informácie o jej zameraní na oslovovanie darcov krvi hlavne z radov študentov a mladých ľudí a o celoslovenských aktivitách územných spolkov Slovenského červeného Kréta.

Cieľom kampane je primäť najmä mladých ľudí, aby chodili darovať krv opakovane, čím sa zabezpečí dostatok krvi v našom zdravotníctve. Táto náborová kampaň je druhou najväčšou kampaňou, ktorú organizuje Slovenský Červený kríž v spolupráci s Národnou transfúznou službou SR a hematologicko-transfuziologickými oddeleniami nemocníc. Má celoslovenskú pôsobnosť s dosahom najmä na školy, ale aj firmy a organizácie. Všetci tí, ktorí sa zapoja do tohtoročnej Študentskej kvapky krvi, darujú krv a vyplnia evidenčnú kartu bezpríspevkového darcu krvi SČK, dostanú náramok s motívom kampane.

foto: SČK, webnoviny

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM