Jakub Forgács Hokej

Stretnutie v Martine odštartovalo minútou ticha: Barani sa blysli aj gólom v oslabení

V treťom kole extraligy cestovali banskobystrickí hokejisti do Martina. V úvode si prítomní pripomenuli minútou ticha úmrtia Miroslava Hlinku, Vladimíra Luptáka a Miroslava Kováčika. O konečnom výsledku zápasu sa nakoniec rozhodovalo až v jeho posledných minútach.

Ilustračný obrázok k článku Stretnutie v Martine odštartovalo minútou ticha: Barani sa blysli aj gólom v oslabení
Zdroj: TASR

Prvá tretina sa začala šancou Fujeríka, ktorý minul bránku hostí. V ďalších minútach sa hra prelievala z jednej strany na druhú. Hostia boli rýchlejší, dôraznejší a v útoku nebezpečnejší. Potvrdili to úvodným gólom z hokejky Kytnára v 8. minúte pri hre v oslabení. Na oboch stranách sa mali čo obracať brankári. V 14. minúte Galambošovu strelu z dobrej pozície obrancovia zblokovali. Potom rozhodcovia prerušili hru, lebo nespratný divák hodil na ľad sklenený pohár, ktorý sa rozbil. Rozhodcovia poslali obe mužstvá do kabín a dali vypratať južnú tribúnu odkiaľ pohár priletel.

Šesť minút a 45 sekúnd sa potom dohrávalo pred druhou tretinou. Po prestávke Martin dobre nastúpil a už po 11 sekundách Varga vyrovnal pohotovou strelou z prvej. Vzápätí mal veľkú šancu Themár ale Wilkman bol na mieste. Nedáš dostaneš sa potvrdilo aj teraz. Kafkovu strelu ešte Čech chytil, ale v 19. minúte sa presadil opäť Kytnár a hostia znovu viedli.

V úvode druhej tretiny mali domáci výhodu dvoch presiloviek. Hrali však komplikovane a len Markovič sa dostal do šance, no nezdvihol puk nad betón gólmana hostí. V 34. minúte sa zapísal do listiny strelcov Galamboš, ktorý umiestnenou strelou vyrovnal na 2:2. Po góle Martin výrazne pridal, viackrát zatlačil hostí do defenzívy, ale Markovič nezužitkoval samostatný nájazd ani dve ďalšie príležitosti.

V tretej tretine sa na ľade rozpútal boj o každý puk. Obe mužstvá pozorne bránili a aj brankári boli na mieste. Najmä Čech si dobre zachytal, lebo hostia pálili z každej pozície. Bolo jasné, že kto dá gól, vyhrá. V 57. minúte sa v útočnom pásme najlepšie zorientoval M. Lunter a rozhodol. Hokejisti Banskej Bystrice si odviezli víťazstvo a tri body, domáci doplatili na nepremenené šance najmä v druhej tretine a nepomohla im ani krátka power play v závere.

Hlasy po zápase

Daniel Babka, tréner MHC: „Vedeli sme, že Banská Bystrica hrá poctivý hokej a nevypustí ani jeden súboj. To sa v stretnutí aj potvrdilo. Súper sa dostal dvakrát do vedenia. Za stavu 1:2 sme mali hluché chvíle, ale po vyrovnaní sme mohli rozhodnúť, doplatili sme na streleckú nemohúcnosť. V tretej tretine to bola taká prekáračka. Banská Bystrica si počkala na svoju šancu a strhla víťazstvo na svoju stranu. A tak hosťom môžem len pogratulovať k víťazstvu.“

Richard Zedník, asistent trénera Banskej Bystrice: „Po smutnej udalosti, ktorá nás postihla v posledných dňoch, to bol pre nás ťažký zápas. Napriek tomu, že sme mali len jeden tréning, sme začali dobre. Chlapci príkladne bojovali a išli sme do vedenia. Domáci síce dvakrát vyrovnali, ale my sme pokračovali v útočnej hre, nastreľovali sme puky a dobre sme bránili. Naša chvíľa prišla tri minúty pred koncom, keď Lunter vsietil krásny tretí gól. Taktika nám vyšla a sme radi, že odchádzame z Martina s víťazstvom.“

MHC Mountfield (Martin) – HC'05 Banská Bystrica 2:3 (1:2, 1:0, 0:1)

  • Góly: 14. Varga (Galamboš), 34. Galamboš (L. Klíma, Markovič) – 8. Kytnár (Handlovský), 19. Kytnár (Handlovský, Matoušek), 57. Lunter (Kytnár)
  • Rozhodovali: Lokšík – Korba, Rovenský
  • Vylúčení: 3:6
  • Presilovky: 0:0
  • Ooslabenia: 0:1
  • 2 500 divákov

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM