Monika Obrtalová Rôzne

Sto nových bytov pri plážovom kúpalisku

Na rezidenčný trh v Banskej Bystrici by mal čoskoro pribudnúť ďalší projekt – komplex Švermova. Tri polyfunkčné domy s celkovo takmer stovkou bytov by mali postaviť na Švermovej ulici pri hoteli Dixon v širšom centre krajského mesta. Developerom je s

Zástupca spoločnosti Peter Horák vysvetľuje, že v lokalite už získali územné rozhodnutie a na časť objektov aj stavebné povolenie, postavili inžinierske siete, skolaudovaná je aj cesta. Päťpodlažné bytové domy s obchodmi na prízemí by radi rozostavali na jar budúceho roka. Prvé byty plánujú dokončiť v lete 2013, zvyšné do dvoch rokov od výstavby.

Celkovo by si Bytový komplex Švermova mal vyžiadať náklady 8 až 10 miliónov eur. Podľa Horáka pôjde o byty strednej triedy, s predajnými cenami najviac 1300 €/m2 s DPH za bežný štandard. Všetky tri domy budú mať spoločné podzemné podlažie s parkoviskom. Komplex by mal priniesť najmä dvoj- a 3-izbové byty, plánujú sa však aj jednoizbové a väčšie 4– a 5-izbové. Horák očakáva dobrý predaj, pretože podľa neho sa v Banskej Bystrici v poslednom čase žiadna nová bytová výstavba nerozbehla. Švermova by mohla zaujať výborným dopravným spojením a dobrou polohou neďaleko mestského kúpaliska a parku.

Spoločnosť ARent zo Svitu vznikla v roku 2003 a doteraz sa zameriavala skôr na veľké oddychové projekty v podtatranskom regióne. Dva z nich – 4Rest Tatry a Okko v minulosti predala zahraničným investorom, nedávno zverejnila ďalšie dva – Senior City pri Važci a Corvus Resort v Demänovskej doline.

Zdroj: reality.etrend.sk

svermova vizu
6
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM