Krimi

Stíhanie v súvislosti so zjazdom KSS v Bystrici pokračuje: Zatiaľ nikoho NEOBVINILI

Na zjazde KSS v Banskej Bystrici mali byť podľa združenia na pódiu vystavené nielen tradičné komunistické symboly, ale napríklad aj portrét Josifa Stalina.

Ilustračný obrázok k článku Stíhanie v súvislosti so zjazdom KSS v Bystrici pokračuje: Zatiaľ nikoho NEOBVINILI
Zdroj: TASR/Milan Kapusta

Trestné stíhanie v súvislosti s májovým zjazdom Komunistickej strany Slovenska (KSS) v Banskej Bystrici naďalej pokračuje. Vedené je vo veci prečinu prejavu sympatie k hnutiu smerujúcemu k potlačeniu základných práv a slobôd. Vyšetrovateľ zatiaľ nikoho neobvinil. TASR to potvrdili z odboru komunikácie a prevencie Prezídia Policajného zboru.

Vyšetrovanie je vedené na Národnej kriminálnej agentúre – odbor stred. „Bližšie informácie k prebiehajúcemu trestnému konaniu z dôvodu, že prípravné konanie je neverejné, nie je možné poskytnúť,“ doplnili z policajného prezídia.

Trestné oznámenie podalo občianske združenie Post Bellum, ktoré sa dlhodobo venuje dokumentácii príbehov 20. storočia a téme pamäti národa. Na zjazde KSS v Banskej Bystrici mali byť podľa združenia na pódiu vystavené nielen tradičné komunistické symboly, ale napríklad aj portrét Josifa Stalina.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne správy

Video: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM